930×122 CAPRA 5

mioveni

ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, MARCATĂ ÎN MIOVENI

Ziua Veteranilor de Război, marcată în Mioveni. La Centrul Cultural Mioveni, corpul B (sediul vechi), a fost sărbătorită astăzi Ziua Veteranilor de Război. La eveniment au participat veterani de război, rude ale celor căzuți pe câmpul de luptă, reprezentanți ai asociațiior de profil din județul Argeș și ai instituţiilor publice locale.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru jertfa lor, primarul Ion Georgescu le-a acordat diplome de excelență veteranilor de război care şi-au apărat țara şi credinţa (click pe imagine pentru mărire):

Au primit diplome generalul de brigadă Constantin Năstase, colonelul Ion Grădinaru și maiorul Nicolae Sima.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Festivitatea s-a încheiat cu prezentarea unui program artistic susținut de Corul Veteranilor „Mihai Viteazul” al Cercului Militar Piteşti.

Guvernul a hotărât ca Ziua Veteranilor de Război să fie marcată în fiecare an pe 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României. După Războiul de Independență din 1877-1878 și după Primul Război Mondial (1916-1918), prin diferite legi s-a instituit titlul de veteran de război, participanților la campanii și urmașilor lor fiindu-le acordate drepturi reparatorii.

Titlul de ”veteran de război” a fost recunoscut pentru prima dată pe data de 29 aprilie 1902.

În prezent, drepturile veteranilor de război sunt reprezentate de Asociația Națională a Veteranilor de Război, membră a Federației Mondiale a Vechilor Combatanți, cu sediul în Paris.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3