930 x122 grota rece

alertă alimentară

Alertă alimentară la Kaufland Pitești. Suc retras de la vânzare

Kaufland România anunță că retrage de la vânzare, voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, un produs comercializat în perioada 17.03.2022–03.05.2022.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: ,,Nebunie” la Kaufland! O să fie haos!

Este vorba despre sucul de mere şi vişine la 3L  „Vreau din România”. Motivul pentru care retailerul a inițiat retragerea acestui produs de la raft este o depășire a valorii admise pentru patulină.

Citiți și: Piteștiul vine tare din urmă cu Mall-uri construite! Pe ce loc ne aflăm!

Patulina este o micotoxină sintetizat in anumite conditii metabolice prin diverse specii de ciuperci microscopice. Prezența patulinei nu poate fi detectată de gust sau miros. În acest caz, sucurile de fructe contaminate nu au nici un gust special, nici o modificare a aspectului.

Produsul a fost comercializat și în magazinele Kaufland din Pitești (Kaufland Pitești-Războieni și Kaufland Pitești-Găvana), Curtea de Argeș și Mioveni.

„Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără
întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză.

Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume.

Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL. Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată.

Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi-RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact.”, se arată într-un anunț postat pe site-ul Autorității Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90