EcoMoto 930×122

incendii vegetație

Alertă: Arde generalizat! Flăcări violente, răspândite cu repeziciune

Alertă: Arde generalizat! Flăcări violente, răspândite cu repeziciune

Citiți și: Video – Incendii masive de vegetație în Argeș

Trei incendii de vegetație uscată s-au produs ieri, pe raza județului Argeș.

Acestea au fost provocate din cauza utilizării focului deschis pentru arderea vegetație, a resturilor vegetale și a altor deșeuri.

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a trei incendii, care s-au manifestat după cum urmează:

– în localitatea Rătești, unde au ars aproximativ 50 de tone de gunoi de grajd depozitat într-o grădină;

Alertă: Arde generalizat! Flăcări violente, răspândite cu repeziciune

– în localitatea Ungheni, unde au ars aproximativ 150 mp de vegetație uscată de pe un teren viran;

– în localitatea Priboieni, unde a ars vegetația uscată de pe aproximativ 200 mp de teren, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Foto principal: Descriptiv

Foto articol: ISU Argeș 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90