930 x122 grota rece

alertă

Alertă de inundații în Argeș!

Alertă de inundații în Argeș!

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări hidro care instituie Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râuri din 26 de bazine hidrografice, până joi.

Bazinele afectate sunt: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut, râurile din Dobrogea.

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

Codul portocaliu de inundaţii a intrat în vigoare şi va fi valabil până joi, la ora 9:00, pe râurile din alte bazine hidrografice decât Argeș.

Codul galben de viituri va fi valabil până joi, la ora 14:00, pe și pe râurile din bazinul Argeş.

Alertă de inundații în Argeș!

Alte bazine hidrografice afectate sunt cele din Dâmboviţa – bazin superior (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa).

Avertizările hidrologice vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90