930X122 MAIA

antiinflamator

Alertă în farmacii! Nu veți mai găsi aceste medicamente

Alertă în farmacii! Nu veți mai găsi aceste medicamente

Citiți și: Pitești. Bonul Fiscal – Opțiune sau o obligație într-o farmacie din Centru

Este alertă în România și la nivel european. Mai multe medicamente vor fi retrase pentru că nu au fost testate după toate standardele de conformitate europene.

Șapte medicamente sunt și în farmaciile din România și în următoarele zile vor fi scoase de pe piață deoarece reprezintă o amenințare pentru sănătatea organismului uman.

Citiți și: Șoferii care iau aceste medicamente pot rămâne fără permis! Lista actualizată

Autoritățile europene au emis o alertă privind retragerea de pe piață a mai multor medicamente.

Ar fi vorba despre 45 de medicamente care nu au fost testate conform standardelor de conformitate europene.

În România, șapte medicamente vor fi retrase de pe piață în următoarele zile. Acestea au fost identificate ca neîndeplinind toate cerințele de siguranță și eficacitate impuse de reglementările europene.

„În realitate, dintre acestea avem doar 7 produse care sunt efectiv în piață. Două fără prescripție: un antiinflamator, un antidiareic, pentru care există alternative suficiente în piață.

Și celelalte cinci produse, care sunt medicamente care se eliberează cu prescripție medicală, două dintre ele sunt utilizate în oncologie, câte două concentrații diferite și cel de-al cincilea pentru disfuncție erectilă masculină.”, a declarat Răzvan Mihai Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului, potrivit dailybusiness.

Alertă în farmacii! Nu veți mai găsi aceste medicamente

Conform sursei citate, este vorba despre:

-Posaconazole

-Ibuprofen Nutra Essential

-Loperamide Tadalafil – 20 mg

-Tadalafil – 5 mg

-Eriotinib – 100 mg

-Eriotinib -150 mg

Procesul de retragere implică mai multe etape, inclusiv informarea farmaciilor și a personalului medical, precum și colectarea medicamentelor afectate de la pacienți.

Pacienții care utilizează medicamentele afectate sunt sfătuiți să contacteze imediat farmaciile sau medicii lor pentru a discuta alternativele de tratament.

Detalii, AICI. 

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90