EcoMoto 930×122

gripa

Alertă! La un pas de epidemie de gripă, în România

Alertă! La un pas de epidemie de gripă, în România

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

România este „aproape” de a declara epidemie de gripă, notează digi24.ro.

Avertismentul vine din partea Ioanei Stăncel, expert în politici de sănătate publică. Aceasta estimează că în următoarea perioadă va începe o scădere a numărului de cazuri de gripă.

Citiți și: Oficial. Câte cazuri de gripă sunt în Argeș

„Suntem aproape de a declara o epidemie de viroze respiratorii cu virus gripal. Probabil că raportările de joi, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică vor indica o apropiere a epidemiei de gripă, deşi ne aşteptăm ca acestea să fie vârfurile de incidenţă.

Și, ulterior, în următoarele zece zile, să înceapă să descrească incidenţa la nivel naţional”, a afirmat Ioana Stăncel, miercuri seară, la Medika Tv, potrivit News.ro.

„Din cei 200 care se prezintă în 24 de ore la camera de gardă, copii şi adulţi, 20%, aproximativ, sunt persoane care trebuie să rămână internate.

Alertă! La un pas de epidemie de gripă

Ori că sunt forme severe, ori că au nevoie de monitorizare.

Nu e deloc simplu să asiguri aceste locuri în fiecare zi.

Oricât de dinamic ai acţiona, oricâte externări ai face, aceste locuri se ocupă imediat”, a adăugat și medicul Adrian Marinescu, conform sursei citate, în cadrul aceleiași emisiuni.

Mai multe informații, AICI.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3