EcoMoto 930×122

pneumonie comunitară

Alertă medicală în România! O boală infecțioasă face ravagii

Alertă medicală în România! Un important spital din țară face anunțul.

Spitalul Victor Babeș din Timișoara trage un semnal de alarmă în ceea ce privește această boală.

Cel puţin 10 pacienţi se prezintă zilnic cu suspiciunea de pneumonie comunitară, potrivit Antena 3. Până în prezent, peste 40 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu această boală.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara sunt în alertă și anunță că numărul cazurilor de pneumonie crește într-un ritm alarmant.

Aceasta reprezintă o afecțiune inflamatorie acută a parenchimului pulmonar, de origine infecțioasă.

Pneumonia comunitară se transmite pe cale respiratorie, avand o rată de mortalitate de aproape 15 la sută în cazul pacienților cu comorbidități.

Medicii spun că din cauza lipsei purtării măștii sunt atât de multe cazuri de pneumonie.

De asemenea, medicii subliniază că răspândirea afecțiunii este foarte ridicată, mai ales în cazul celor imunocompromiși.

CUM SE MANIFESTĂ PNEUMONIA COMUNITARĂ

Pneumonia comunitară se manifestă prin febră înaltă, peste 38 de grade, cu debit acut, frisoane, junghiuri toracice, tuse cu expectorații, dificultăți de respirație, mialgii, hemoptizie (spută cu sânge), cefalee și chiar durere abdominală.

Foto descriptiv: Mediafax

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90