930 x122 grota rece

9 oameni

Alertă! Nouă oameni intoxicați cu ciuperci cumpărate din piață

Alertă! Nouă oameni intoxicați cu ciuperci cumpărate din piață

Citiți și: Inconștiență maximă: Cinci șoferi ignoră complet bariera căii ferate!

Un incident alarmant a avut loc, ieri, în județul Iași, unde nouă persoane, inclusiv trei minori, au fost intoxicate cu ciuperci.
Ciupercile au fost achiziționate din piață.

Incidentul s-a petrecut în comuna Tansa, unde, în jurul orei 19:30, a fost primit un apel la 112 care anunța că șase persoane (patru adulți și doi copii de 11 și 4 ani) acuzau stări de greață și vărsături.

Citiți și: Lupta cu canicula: Povestea cutremurătoare a unei bătrâne din Iași

La fața locului a fost trimis un echipaj de ambulanță, care a transportat victimele la spital.

În urma evaluării, numărul persoanelor afectate a crescut la nouă, iar toți cei implicați au fost transportați la unități medicale pentru îngrijiri.

Adulții au fost duși la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon”, iar copiii la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”.

Acest caz subliniază pericolele consumului de ciuperci de proveniență nesigură, crescând îngrijorările cu privire la sănătatea publică.

Autoritățile locale și medicii atrag atenția asupra riscurilor asociate consumului de ciuperci necunoscute, care pot fi extrem de toxice.

Este important ca populația să fie conștientă de pericolele potențiale și să evite achiziționarea ciupercilor din surse nesigure.

Alertă! Nouă oameni intoxicați cu ciuperci cumpărate din piață

Sursa: Observatornews.ro

Puteți comenta acest articol pe pagina de Facebook, AICI

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3