930×122 CAPRA 5

Alexandru Silveanu

Alex Silveanu, portarul de națională – născut la Pitești

Alex Silveanu, portarul de națională – născut la Pitești.

Este tânăr, talentat și hotărât să facă performanță în fotbalul românesc. La doar 18 ani, piteșteanul Alexandru Silveanu – portar (foto) este revelația acestui sezon, în liga a II-a de fotbal.

Datorită prestațiilor sale, portarul piteștean a fost convocat la loturile naţionale U19 şi U20.

De curând, acesta a fost selecționat să joace, în premieră, alături de echipa națională de fotbal U20 a României în două meciuri importante. Unul împotriva cehilor, pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari, iar celălalt împotriva nemților, pe “Karl-Liebknecht-Stadion” din Potsdam.

Fostul mare portar și internațional român, Bogdan Lobonț, acum antrenor –  a fost cel care l-a selecționat pe portarul născut la Pitești pentru a juca alături de tricolori. Alex Silveanu a fost convocat de la Concordia Chiajna, echipă la care portarul joacă în prezent. În primul meci împotriva cehilor, tricolorii i-au adus antrenorului Lobonț a doua victorie pe banca naționalei U20 a României. Meciul s-a terminat cu scorul de 2-1.

În fața Germaniei, echipa națională U20 nu a avut același noroc ca în meciul disputat acasă, împotriva cehilor. Germania U20 – România U20 s-a terminat cu scorul de 4-0, pentru nemți.

Până acum, Alex Silveanu era selecționat pentru a juca alături de echipa naționalei U19, lucru care se va întâmpla și în perioada ce va urma, deoarece Adrian Văsîi, antrenorul naționalei, l-a convocat pe portarul piteștean pentru a participa la meciurile din Turcia.

Naționala U19 a României are trei meciuri oficiale în perioada 10-16 noiembrie.

DESPRE PORTARUL ALEXANDRU SILVEANU

Alexandru Silveanu s-a născut la Pitești, în anul 2003. Tot acasă și-a început cariera, alegând să practice sportul cu balonul rotund la școala de fotbal Dani Coman din oraș. Primul antrenor al acestuia a fost Bogdan Vișan (foto).

Ulterior, portarul s-a transferat la Astra Ploiești, iar în sezonul precedent a ajuns la Concordia Chiajna, echipă din Liga II-a, unde îl are ca antrenor pe fostul mare atacant român, Claudiu Niculescu.

Se pare că Silveanu a devenit prima opţiune a ilfovenilor, deşi în lot se mai afla şi titularul din sezonul precedent, francezul Chesneau (22 ani) şi acum este integralist, cu nu mai puţin de şapte meciuri fără gol primit.

Dacă va evolua la fel de bine pe teren, piteșteanul va fi cu siguranță un nume de succes în fotbalul românesc.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3