930×122 CAPRA 5

autobuze electrice

Alte cinci autobuze electrice ajung la Pitești, astăzi

Alte cinci autobuze electrice vor sosi astăzi, 23 iunie 2022, la Pitești, anunță municipalitatea.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Astfel că, etapa de implementare a proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice” se desfășoară conform graficului.

În viitorul apropiat, autobuzele electrice vor fi văzute circulând pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

„Astăzi, 23 iunie 2022, sosesc alte cinci autobuze electrice, iar până la sfârșitul lunii iunie 2022, conform graficelor de livrare, vor fi recepționate 11 autobuze electrice, din cele 40 pe care Municipiul Pitești le-a achiziționat, în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă.

11 stații de încărcare rapidă sunt, de asemenea achiziționate și vor fi montate.

Municipalitatea este în plin proces de modernizare a bazei auto pentru transportul în comun, intrarea în circuit a autobuzelor electrice urmând a fi realizată în câteva luni, după obținerea licențelor și autorizațiilor necesare înmatriculării.

Procesul de înlocuire a vehiculelor din transportul public este unul reglementat de proceduri, prin urmare este un proces de durată, implicând și instruirea conducătorilor auto și a specialiștilor utilizatori din cadrul PUBLITRANS 2000 S.A. pentru activități de revizii, reparații, inspecții, lucrări caroserie.

Proiectul este realizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”.”, informează Primăria Pitești.

Reamintim că, primul autobuz electric a ajuns la Pitești pe 2 iunie.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Ionică spune:

    Autobuze poloneze de doi bani. Au mai fost într-un dosar urât, șmecherii de la primărie, tot cu autobuze. Polonezii nu au nicio reprezentanță în România, cum asigură mentenanța? Asta trebuia să fie condiție în caietul de sarcini. Trebuia….

  • Ionel spune:

    Ce inseamna sa latri fara sa te informezi. Solaris Urbino 12 electric (adica modelul care ajunge acum in Pitesti) a fost declarat Autobuzul anului european in 2017. Iar de compania poloneza „de doi bani” ce se mai poate spune? Pai printre altele au dat in folosinta undeva la 6000 de autobuze, tramvaie si troilebuze in tari ca Germania, Franta, Italia, Norvegia, Suedia si Cehia. Pentru mentenanta este asigurata asistenta tehnica prin reprezentanti de service, iar garantia este de 5 ani sau 500.000 de km. In ceea ce priveste „smecheriile” autobuzele au fost „luate” prin fonduri europene (98%) iar administratia actuala (pe care nu o agreez nici pe departe) nu prea mai are n-are nicio legatura cu manevrele facute de Pendiuc cu CNCD si BMC. Nici nu mai zic ca avem deja autobuze Solaris care circula in oras de ani de zile fara mari probleme. In concluzie, domnule, varsa-ti frustrarile prin alte parti ca iti pierzi energia degeaba.

  • Vasi spune:

    Foarte vehement, foarte informat, dar obraznic și destul de iritat pentru unul care se dă neutru. Deranjat cumva?

  • George spune:

    Ce te înfoi așa băi Ionele. Ai sărit ca ars pentru niște tarabe Solaris, bune pentru lumea a treia. De Satra, Mercedes, Volvo, ai auzit, că tot ne spui că sunt bani europeni. Când ceva pute, se simte măi Ionelule.

  • Vlad spune:

    Inutile, risipa de bani. Cele in uz deja sunt folosite de in ce in ce mai putin, dupa spusele soferilor. O groapa in care se arunca bani publici

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3