930×122 CAPRA 5

demisie

,,Am făcut ce era corect pentru România, țara în care copilul meu crește”

,,Am făcut ce era corect pentru România, țara în care copilul meu crește”

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Premierul Marcel Ciolacu a amenințat cu demisia!

Conform spotmedia.ro, acesta le-a transmis liberalilor care critică măsurile fiscale ce presupun inclusiv unele creşteri de taxe pentru mediul privat că își poate da demisia, iar PNL poate prelua guvernarea singur sau cu USR, ori se poate ajunge la anticipate.

Citiți și: Cine ar putea conduce Capitala? Detalii despre piteșteanul surpriză

„Nu voi accepta ipocrizia.

Nu caut vinovați, căutăm soluții împreună, mi le asum fără nicio problemă.

Trebuie să înțeleagă și cei care au avut aceste facilități că statul atunci și-a permis și acum nu își mai permite (…) și ce putem pierde.

Eu nu vin cu taxe noi, nu voi veni cu nicio taxă nouă.

,,Am făcut ce era corect pentru România, țara în care copilul meu crește”

În schimb, cu echitate fiscală voi veni.

Mediul de afaceri trebuie să fie unul corect, concurențial”, a declarat Marcel Ciolacu.

„E posibil să pierd niște voturi, îmi asum aceste lucruri.
Le voi explica și în partid (…), dar acasă când mă duc și mă uit în oglindă, știu că am făcut ceea ce era corect pentru România, țară în care copilul meu va crește”, a adăugat el, potrivit capital.ro

Totodată, premierul asigură că România nu va intra în recesiune, dar are un moment de depășit în ceea ce privește deficitul.

Întrebat dacă „mandatul pe masă” înseamnă anticipate, șeful Guvernului a răspuns:

„Dacă nu există alte variante de majorități, n-am nimic împotrivă”.

Mai multe detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Prometeu spune:

    Mi-e îmi place inițiativa Guvernului cu aceasta reforma a sistemului bugetar. Și e doar începutul…. urmează apoi Regionalizarea, dar e deja prematur sa ne gândim la ea pentru ca reprezinta un fel de final de drum iar acum inca suntem pe autostrada. Ordonanțele în lucru (cele cu referire la acest aspect) reprezinta o binemeritata reînnoire nationala în toate sectoarele economiei si cu hăinuțe noi altfel ne vom putea face auziți în lume. Veti vedea. Lucrez în domeniu, nu Guvern, și intuiesc transformarea.

    Cu un aparat supradimensionat și privilegii unele aberante (ex. vacantele profesorilor plătite pentru nemunca la peste 100 de zile pauza, versus angajatii cu activități la ghisee, gen Casele de Pensii/Inspectia de Plati/Directia de Pasapoarte…., unde de atâta dat explicații IDENTICE cu orele și primit dosar după dosar de abia mai jung la toaleta și care au doar 25 zile CO pe an), Romania va prinde alta forța financiara avand o suplete evidenta inclusiv in raportul cu mediul privat. Este o acțiune curajoasa, admirabila si absolut necesara pentru a dezradacina directorii/sefii de servicii în funcție de zeci de ani, ca la noi pana și președintele României are dreptul la 2 mandate, ba chiar și cel al SUA, numai directorasii și sefuletii nostri cimentati pe vecie, NU. Si, paradoxal, nici nu exista pârghiile necesare în acest sens. Au inventat prin Procedura Funcțiile Sensibile ideea de rotire a cadrelor pe care apoi o demontează ca e nelegala și nespecificata în Codul Muncii și gata, au scăpat. Dar observ ca și pe Codul Muncii se vine permanent cu modificări constructive însă va asigur ca sunt EXCLUSIV numai pentru mediul privat infinit mai deschis la minte si caracterizat printr-o frumoasa coeziune de grup și modernitate. La Stat nici vorba de munca de la domiciliu sau cei cu copii sub 11 ani sa aibă cateva zile pe luna posibilitatea sa lucreze de acasă….neeeeee, nici macar nu i-a întrebat. E subiect Top Secret de nici CIA-ul american n-ar îndrăzni sa deranjeze. Dar sa nu ma abat de la subiect…..
    a) Voucere de vacanta tăiate. No problem. Parca ma deranja sa merg la munte cu încasatoare de bilete sau bucătărese…. nu de alta, dar vocabularul și comportamentul lor mi-au cam stricat niște concedii. Sa se crească salariile și ne luam singuri pachetele turistice. Alții nici nu consuma voucerele ca zic ca au porc și vaca ….. înțelegeți…. deci o modificare necesara prin scoaterea lor cu totul, e părerea mea. Mai sunt si cei cu parteneri de viata bogați…. un Revelion la 3000 euro plătit și cu voucer ….cool, nu? Cunosc cazuri…
    Investițiile din turism nu voucerele le-au adus, vezi Năvodari, ci viziunea antreprenorului care știe ca dacă oferă calitate, omul scoate în primul rand Banul.
    b) Eliminarea stimulentul de hrana, ala de peste 300 lei lunar…. hai sa fim serioși, deja ma simțeam jignita. Ori imi dădeau 30/35/40 lei pe zi ca bon de masa pe suport electronic Sodexo, ori mai bine lipsa.
    c) Sectorul IT impozitat ca toți ceilalți. Complet de acord. Dacă la 2000 euro net cel puțin faci mutre pt un impozit înseamnă ca ești un mare măgar.
    d) Comasarea instituțiilor, …. oooo ce bine ca deja am dat în pojar instituțional.
    e) Taxe și impozite si salarii schimbate….pai nu ma bag ca nu am pregătire economica, dar din ce am auzit este nesimțirea mare pe unele întreprinderi publice nu prea performante sau chiar falimentare, offshorul trebuie sa dispara ca e o aberație existențială, iar redevențele reactualizate periodic din respect pentru patria asta care te lasă sa-i respiri aerul în timp ce cauți o slană romaneasca intr-o pensiune cat mai ospitaliera si ieftina.
    …….
    Iubesc ROMANIA.

    P.S. PNL și PSD consider ca reprezinta forma ideala de guvernare. Nu tu cearta, sau doar o maraiala constructiva inevitabila intr-o democrație matura, cu ideologii asemanatoare dar conturate in echilibru Stanga/Dreapta. Niciodată nu trebuie uitat ca de dezbinat este cel mai usor, de unit și menținut însă, greu, dar FRUMOS și cu efect benefic !!! Zambesc….. țara mea e mai frumoasa de la an la an și mai linistita politic. Sa o păstrăm asa, domnilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90