New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Amendă usturătoare pentru cei care circulă cu 45 km/h în localitate

Amendă usturătoare pentru cei care circulă cu 45 km/h în localitate

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Codul Rutier prevede sancțiuni majorate în 2024.

Iar în unele situații conducătorii auto pot primi amendă de viteză de aproape 500 de lei dacă circulă cu 45 km/h în localitate.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Și în 2024, limita maximă de viteză în localitate a rămas neschimbată.

Dar, în unele situații, autoritățile pot stabili ca această limită să fie mai mare sau mai mică.

Astfel, putem întâlni zone unde viteza maximă să fie de 70-80 km/h în localitate.

Dar și cazuri în care limita e de 30 km/h.

Ca regulă generală, viteza maximă în localitate este de 50 km/h.

Dar, autoritățile pot decide modificarea acestei limite, în anumite condiții.

„Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităților, administratorul drumului poate stabili pentru autoturisme și limite de viteză superioare, dar nu mai mult de 80 km/h.

Limitele de viteză mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu acordul poliției”, se precizează în Art. 155 din Codul Rutier.

Amendă usturătoare pentru cei care circulă cu 45 km/h în localitate

Limita de viteză în localitate poate să fie și redusă, în anumite zone.

Astfel, pot să apară limitări chiar și de 30 km/h.

Aceste limitări sunt impuse, în general, în zona unităților de învățământ, a spitalelor, pe poduri sau în apropierea trecerilor de pietoni.

Astfel, un șofer care conduce cu 45 km/h în localitate, într-o astfel de zonă, riscă o amendă de aproape 500 de lei.

Pentru că a depășit viteza maximă legală cu 15 km/h.

În 2024, punctul de amendă s-a majorat cu 20 de lei față de anii precedenți.

Astfel, valoarea acestuia este de 165 de lei și reprezintă 5% din salariul minim brut.

Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

24 de comentarii

  • SSandor Florențiu spune:

    Păi, și cei care circulă cu 100 prin localitate? Mai ales pe E 85. Sunt care merg și peste 100 Km/h. Este jale cu J. Ți-e și frică să treci strada.

  • Lacatus Daniel spune:

    politia romana nu știe să de-a avertismente doar sa stea la vânătoare să facă bani la buget ….de la amărâți că de la cei bogați și cu funcții au liste de la superiori sa nu oprească mașina cu Nr cutare……nu e corect când te prinde radarul sa nu îți arate pe camera cu cât ai mers doar in fața justiției …ce ar fi sa le arătăm și noi actele doar in fața judecătorului….Sint oameni care nu au timp pt a face contestație la amendă și la puncte ai nu se mai prezintă în fața judecătorului ….

  • Minca Marian spune:

    ar fii cazul sa respectam legea sa mergem corect regulamentar.si sa lasam bârfele de pe aici asa ca de comentat suntem buni ce sa zicem deci respecta legea si nu are nimeni nimic cu tine daca nu mergi cu autobuzul cu trenul cu avionul scurt

  • Jan spune:

    Dar dacă ai circula tu regulamentar tu cel care nu ai timp de nimic sa vezi ca nu te opreste nimeni , sa nu mai existe amenda sub 5000euro sa vezi liniște pe șosele

  • R Chiru spune:

    Politia are si obligatia sa verifice starea drumurilor, a marcajelor? Asta nu este o masura pentru PREVENIREA accidentelor?

  • BrO74 spune:

    asta citesc toți obosiții și nu m-ai depășesc 45 chiar dacă este limita de 60 sau 70

  • Alexandru spune:

    Buna seara am 27 de ani de soferie categoriile AM ,B,C,E șofer de camion extern și unul de 18 ani vârstă îmi frânează in fata și îmi arată semne obscene ce pot sa zic???

  • Radu spune:

    Nu am niciun stres, problema sunt abuzurile.
    Au țintă de amenzi si nu mai stium cum sa facă!
    Indiferent dacă ai dreptate, îți spun sa faci contestatie, iar in instanță ni ai nicio șansă sa câștigi.
    La pensiile si salariile primite, judecătorii nu-ți vor da niciodată dreptate, e o cutumă .

  • Voday spune:

    Astea îs idioțenii dictatoriale care vor dispărea, cât de curând, când v-a începe, pe 17 noiembrie 2024, cel de-al Treilea Război Mondial. Atunci toate legile șorosiste, globaliste, imperialiste, naziste se vor abrogă „de facto” și „sine de” când îți va zumzăi vreun glonț pe la ureche, vreo dronă sau rachetă. Până atunci abuzatorii însă își vor mai face de cap lătrând în stânga și-n dreapta tot felul prostii.

  • Ursu spune:

    😁😁😁imi place foto, coana inspector cu pistolu,iar duduia agent o supraveghează😉😅🤪😁

  • Giony spune:

    Totul depinde de narav. Ma intreb de ce nu ma opreste si pe mine politia, macar sa mai stam la o cafea. Nu politioto e de vina, de vina este naravul soferului romanesc cu aversiune fata de legi. Afara nu ar face asa ceva.

  • Atunci de undexsa stie un sofer ca intr o localitate ,nu e la fel ca in alta localitate,si se circula cu 30 la ora,sau 50 sau peste 50,unde hotarasc autoriitatile sau politia.
    De ce daca circula cu 45 la ora sa i suspende permiul, sau 60, in anumite localitati.
    Sa i mai dea si amenzi mari!!

  • Dan spune:

    Dacă nu prezentați actele la cererea polițistului , se consideră refuz de legitimare, iar acesta, polițistul, are dreptul legal sa vă retina, până la 24 de ore sau până vă stabilește identitatea. Apoi va sancționează și pe linie rutieră și pentru refuz de legitimare. Chestia cu lista, nu se mai practică din 1990, și au ordine stricte sa nu stea la pândă, când se fac filtre rutiere. Pândă se face doar de către polițiști care lucrează pe linie judiciară, in locurile unde au loc furturi sau pentru prinderea unor infractori, și aceștia nu au treabă cu circulația rutieră. Fiecare cu ,,felia,, lui.

  • Constantin spune:

    codul rutier e invechit, toata romania e plina de sate si comune care ai vizibilitate 1 km si totusi sunt limitate la 50, nu are nici o logica, ani de zile din viata ii petreci in trafic inutil pt ca restrictiile sunt absurde, nu nici o mirare ca multi merg cu mult peste limita. E de inteles ca sunt zone in care e nevoie de restrictii de 30 pe langa scoli in timpul programul scolar, curbe cu lipsa de vizibilitate dar in restul drumului e la fel ca pe timpul comunistilor, sunt zone in care lejer se poate merge cu 80, sunt zone cu strazi late si condiiti foarte bune. fiecare politie locala sa mearga prin sate si scoli si sa invete pe oameni sa fie atenti la treceri si sa se asigure cand trec strada. solutii sunt dar nu au intentie sa faca viata mai usoara la oameni ci doar sa dea amenzi

  • Dina spune:

    legi idioate că și cei ce le-au făcut.stat acaparat de clanul politicienilor mafioți și alaturi de clanul polițiștilor,jandarmilor etc.traesc din jefuirea cetățenilor prin taxe,amenzi,accize etc.rusine

  • Nelu Naidin spune:

    Propun să ne întoarcem în perioada interbelică și să ne deplasăm cu caleașca tractată de cai dar și atunci există riscul ca vizitiul să fie amendat de domnii polițisti-vigilenți.

  • Bigboss spune:

    Amenzi pentru d-re, pensionarele, pensionari…. etc. care circulă sub limita de viteză.

  • Tudor Valentin spune:

    legislatia rutiera este in multe cazuri nedreapta! D.nii si doamnele de la rutiera profita de acest aspect si frecventeaza anumite zone din strazile tarii unde marcajele rutiere sunt prost trasate unde vizibilitatea e deplina si se permite o depasire dar trasajul e aiurea cu linie continua si interzice acest lucru! ce ziceti de acest caz?? si sunt multe zone de acest fel! alt lucru vanatoarea radarului din mers in astfel de zone si interventia agentului asupra soferului modul de abordare al acestuia infatuarea de care da dovada lipsa de respect in conversatie totul arata lipsa de pregatire de educatie si impozanta care si.o permite si care nu e statutata in codul rutier! Si sunt multi in aceasta situatie!

  • Luci spune:

    Inainte de a urca spre Oituz,este un mic poduleț unde exista probabil uitat un semn din timpul în care se lucra la pod ,cu restricția de 10km/h.Este un drum întins,unde acel semn e in afara oricărei logici.Nu s-a autosesizat nimeni din zona ptr a-l îndepărta de acolo?Nici poliția rutieră și nici o altă autoritate locală?

  • Gabriel spune:

    Degeaba… totul e un amalgam în țară asta!
    Degeaba discutam discuții… pentru că legea o face politicul romanesc, la nivel de mafie… noi romanii vom fi mereu marginalizați!
    Legea nu este dreaptă și nu respecta adevărul… sub orice pretext, trebuie sa se adune bani la buget, pentru ase susține pensiile speciale și pentru alegerile se anul ăsta!
    Justiția, politicul în frunte cu Plăvanul Neamț nu favorizează niciodată cetățeanul… noi suntem doar niște pioni aducător de bani… muncim toată viata pe stat, iar la final nici nui sigura pensia noastră! Vorba cuiva de mai sus, lasă că, vin rușii și vom scăpa de toată molima și paraziți smuls asta… vom suferi dar măcar nu degeaba! Politicienii vor fugi fuga fuguta în domeniile lor din străinătate, după care vor reveni când va fi bine… dacă nu ei, atunci odraslele lor ce vor moșteni ani părinților paraziți!

  • Marius Jarcalau spune:

    Toate bune si frumoase,dar noi plătim totul in functie cc si circula cum vor ei,dar din taxele noastre de ce nu fac păsărele sau tuneluri pentru pietoni ?
    Aleg varianta pe banii nostri din nou,sa mergem in coloana ca doar suntem oi !
    Au murit degeaba străbunii noștri,nu au lăsat în urmă doar miei de tăiat !
    La buzunar,mai ales.

  • Nicolae-Daniel Nitu spune:

    Aspru.Asta înseamnă că dacă circuli cu 55-60 maxim și limita este de 50km/oră tot ești sancționat.În Austria au o toleranță de 10km/oră ,asta înseamnă că dacă circuli cu 59la oră nu ești sancționat,dar unde este limita de 30 km/oră și circuli cu 35 maxim 37,38 atunci ești sancționat dar asta este acolo.În România se uită să sancționeze și cu 1 km /oră peste limită.

  • Tristu spune:

    Guru titi aur dictează în codul rutier tot felul de fantasmagorii care să ducă în final la motivarea hotiei prin amenzile percepute ! Însă niciodată nu emaneaza amenzi administratorilor de drumuri și poduri neconforme periculoase defecte traficului !!!

  • Nelu ion spune:

    Cum știm noi că șoferi unde sunt acele limite de 80 și unde sunt acelea de 30? Legislația zice deja (sau la carte se zice) că la trecerea de pietoni trebuie sa se încetinească viteza. Ok, nu face lumea asta la ora 7 in localitate unde ai vizibilitate 2 kilometrii și o trecere de pietoni în mijlocul lunii drepte deoarece … pai eu logic… eu linie dreapta, nu sunt curbe sau alte obstacole. SE OBSERVĂ PIETONUL LA TRECERE. De ce sa nu fie amendați doar cei care nu sunt atenți la ce se afla pe marginea drumului? In schimb se amendează cei care sunt atenți la drum și pe lângă acesta, dar nu și la amarata aia de viteza. 70 nu este viteza mare deloc zic eu. și in funcție de cazuri, tot cartea zice că viteza „trebuie sa fie adaptata condițiilor de drum” asta înseamnă și pietoni, copii care ies din școli și alte cele. De ce i se impune omului să meargă cu 30 la ora atunci când VIZIBIL nu se afla niciun obstacol??? P.S.: legea asta a fost dată numai sa se amendeze in plus. restricțiile existau deja. Acum doar li s-a mărit doza de pompare la stat!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90