930×122 CAPRA 5

amenda

Amendă zdrobitoare pentru șoferi

Amendă zdrobitoare pentru șoferi

Citiți și: Manevra care le poate aduce şoferilor sancțiuni de până la 2.900 de lei!

Circulând cu anvelope de iarnă pe timp de primăvară, riscați să fiți amendați cu 3.300 de lei și chiar să vă pierdeți certificatul de înmatriculare.

Pentru a evita aceste sancțiuni drastice, este crucial să verificați starea anvelopelor și să le schimbați la timp.

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Indiferent dacă folosiți anvelope de iarnă, all-season sau de vară, legea impune respectarea unor reguli clare referitoare la tipul de cauciucuri și gradul de uzură.

Conducătorii auto surprinși circulând cu anvelope de iarnă uzate riscă amenzi considerabile.

Și reținerea talonului auto până la înlocuirea acestora cu anvelope corespunzătoare.

Amendă zdrobitoare pentru șoferi

Nivelul de uzură al anvelopelor poate fi determinat printr-o simplă verificare vizuală, cu accent pe banda de rulare.

Aceasta reprezintă singura parte a anvelopei care asigură aderența la șosea și, implicit, siguranța dumneavoastră în trafic.

Înălțimea profilului este un indicator esențial al uzurii anvelopei.

O înălțime mică a profilului poate reduce semnificativ aderența și controlul mașinii.

În general, o anvelopă nouă ar trebui să aibă o înălțime a profilului de 9-11 mm.

La anvelopele de iarnă, există linii de ghidaj la o înălțime de maximum 4 mm.

Atunci când profilul atinge aceste linii, anvelopa trebuie înlocuită pentru că este considerată prea uzată.

Șoferii care sunt prinși circulând cu anvelope de iarnă uzate riscă nu doar amenzi substanțiale, ci și reținerea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

Prin urmare, este esențial să vă asigurați că mașina dumneavoastră este echipată corespunzător pentru condițiile de trafic specifice sezonului în care vă deplasați.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

6 comentarii

  • Marcel Condrea spune:

    amenințările venite din partea milițienilor amenzi zdrobitoare confiscare abuzivă a permiselor limbaj golănesc, șmecherii de cocalari îmbrăcați în uniforme,aroganțe fac din MI un organ represiv .sunt stat în stat nu dau socoteală nimănui …sa i punem la punct prin votul nostru al șoferilor care circulam cu riscul de a pierde permisul in fiecare clipa datorita acestor derbedei in uniformă.

  • Berila spune:

    când ai ajuns la valoarea asta se impune schimbarea neapărat. la cele de iarna este indicat schimbul la 4 MM uzura asta daca vrei să își facă treabă pe zăpadă și ghiață..vara poți circula cu ele pina la 1.6 mm

  • Gigi spune:

    avind in vedere că schimbul de amvelope de vara iarna se face la unități autorizate ,pe baza de factura trebuie că respectiva unitate sa suporte amenda de circulație ,intrucit au autorizat schimbul(și au montat amvelopenecomforme ,păstrați factura in masina

  • pitestean spune:

    Rugam sa fie detailat articolul cu privire la anvelope de iarna interzise pe timp de vara,in care lege,reglementare sau OU,le gasim date,sau este la aprecierea agentului,este ceva confuz,multumim.

  • Valentin spune:

    vânarea șoferilor, amenzi zdrobitoare ,folosirea de teste antidrog profund incorecte transforma politia romana într-un organ de represiune și formator de abuzuri fata de șoferii marea majoritate corecți

  • Lupașcu Ioan spune:

    Avind in vedere, că statul ROMÂN, a rezolvat problemele stringente ale populației, au găsit acum de cuviință o nouă taxă că să mai adune un ban la bugetul în care și-au băgat mina fiecare cum au vrut.
    Mă întreb și pe bună dreptate, cei care au dat tunuri și s-au îmbogățit de pe urma poporului de ce legea nu-i trage la răspundere, mai ales că art.16 din CONSTITUTIA ROMANIEI SPUNE CLAR : NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE…SI TOTUSI…
    Cred că e timpul CA cei care și-au băgat mina ADINC IN VISTERIA. TARII, să fie constrânși să înapoieze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90