930×122 POSADA 5

gratuit

Amplă acțiune în Pitești. Este GRATUIT!

Amplă acțiune în Pitești. Este GRATUIT!

Citiți și: Pitești. Așa da! Noile chioșcuri arată spectaculos

În zilele de 19, 20 și 21 mai, între 10.00-14.00, în Pitești vor putea fi făcute teste gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C.

Potrivit Instituției Prefectului, județul Argeș este parte a unui proiect important de prevenție, Campania „SALVEAZĂ O VIAȚĂ #SALVEAZĂ-ȚI VIAȚA” care aparține Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Citiți și: Pitești. Impact acum la Podul Viilor

De testări poate beneficia orice persoană din județul Argeș. Nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie.

Testul presupune analiza de sânge recoltat din deget și rezultatul va fi dat pe loc. Foarte important este faptul că, dacă vor exista teste care vor arăta prezența infecției cu virusul hepatitei C, explorările viitoare și tratamentul pentru vindecare vor fi și ele gratuite prin sistemul public de sănătate.

„Îi rog pe argeșeni să vină să se testeze! Îmi doresc să profităm cât mai mulți de acest proiect pe care îl consider extraordinar de binevenit. Echipele de testare vor fi în zona centrală a orașului, în Piața Primăriei, Platoul Filarmonicii” a spus prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

„Pentru noi este o mare realizare acest program. Fie că prevenim sau depistăm în stadii incipiente sau putem influența evoluția. Este foarte importantă profilaxia și ne vom uni forțele. Suntem un județ în care instituțiile publice comunică bine cu medicii, cu medicii de familie”- a precizat dr. Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Potrivit specialiștilor, până la 99% dintre pacienții la care este depistat acest virus se pot vindeca.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3