930×122 POSADA 5

anaf

ANAF a dat lovitura! A confiscat peste 10 tone de tutun

ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a confiscat o captură record de 10,260 kg (57 cutii) de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de către o firmă din Iași.

Citiți și: Fiscul a făcut anunțul! Toți contribuabilii sunt vizați

După o analiză specifică de risc fiscal, inspectorii antifraudă fiscală au identificat firma și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României.

Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuării unui pretins export sau a unei livrări intracomunitare, au dispus plata a 4,92 milioane lei, reprezentând acciza aferentă întregii cantități.

Citiți și: ANAF, avertizare pentru români

Pentru asigurarea recuperării sumelor datorate bugetului de stat, inspectorii ANAF-Antifraudă au dispus sechestru și poprire asiguratorie asupra conturilor bancare și bunurilor firmei incriminate.

Prin monitorizarea constantă a transporturilor cu risc fiscal ridicat și confiscarea celor 10,26 tone de tutun, inspectorii ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală a prevenit prejudicierea bugetului de stat cu cca 9,83 milioane lei, reprezentând acciză și TVA, care ar fi fost cauzată dacă tutunul, transformat în țigarete, ar fi fost vândut în România pe piața neagră.

„Consider că plata taxelor și impozitelor care se impun activităților comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci și socială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcționarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetățeni”, susține Lucian Ovidiu Heiuș, președinte ANAF.

Cu vigilență sporită în zonele în care se înregistrează trafic ilegal de tutun, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală analizează și monitorizează permanent importurile și transporturile de produse din această categorie.

De la începutul anului au fost confiscate peste 50 tone tutun brut fără acte necesare transportului, procesării sau comercializării. Și în aceste situații s-au emis decizii de impunere pentru suma totală de 22,85 milioane lei, reprezentând accizele aferente datorate bugetul statului.

Sursă foto: Antena 3

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

570 pe 90 Costache