930 pe 122 COSTACHE

anaf

ANAF pune tunurile pe românii care vând online

ANAF pune tunurile pe românii care vând produse online sau livrează prin curier. Astfel, vor avea loc verificări la persoanele fizice care se ocupă cu comerțul online. În această categorie intră și cei care vând diferite produse pe platforme precum OLX.

Citiți și: Un curier și-a furat singur coletele și a anunțat că a fost jefuit. Pagubă de 100.000 €

Asta se întâmplă după ce legea le-a impus firmelor de curierat să raporteze lunar la ANAF plățile ramburs făcute la cumpărăturile online.

Măsura a fost adoptată în luna mai 2022 de Guvern.

Citiți și: Angajați ANAF – acte falsificate pentru funcții înalte! Încasare ilegală de sute de mii de lei

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a declarat că s-au descoperit deja persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei, într-o lună, potrivit bursa.ro.

În astfel de cazuri ar fi vorba despre evaziune fiscală, a mai precizat acesta, conform sursei citate.

Le mulţumesc marilor firme de curierat că au depus această declaraţie (declaraţia 395, n.r.).

Deja avem informaţii foarte clare şi sunt în pregătire nişte acţiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme.

Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună. Deci, acolo clar că este evaziune fiscală şi deja suntem în faza finală.

Cred că la începutul lunii aprilie câteva zeci de asemenea persoane vor fi verificate de Antifraudă”, a declarat Lucian Heiuş, citat de bursa.ro.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90