930 x122 grota rece

lidl

google /Dumitru Bălan)

ANGAJAȚI AI LIDL-PRUNDU, AGRESAȚI DE UN BĂRBAT CĂRUIA NU I S-A PERMIS ACCESUL ÎN MAGAZIN

Scandal, marți după-amiază, la supermarketul LIDL din carierul Prundu.

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

„În după amiaza zilei de astăzi, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală petrecută la un centru comercial de pe raza de competență.

Din verificări, polițiștii au stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Pitești, ar fi adresat injurii și s-ar fi manifestat agresiv față de personalul magazinului, în împrejurarea în care i-a fost atrasă atenția cu privire la respectarea regulilor de igienă specifice perioadei stării de alertă și cu privire la conduita socială.

Citiți și: Alertă de ultimă oră în magazinele Lidl! „Nu consumați sub nicio formă produsul!”

Ca urmare a abaterilor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991R privind regulile de conduită socială, cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, precizează IPJ Argeș.

Potrivit surselor ePitești.ro, persoana sancționată este un om al străzii. Agentul de pază l-a oprit la intrarea în magazin pe motiv că nu respecta normele de igienă (purtarea măștii). A fost chemat șeful de magazin, moment în care bărbatul a devenit agresiv.

„Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul trecerii la starea de alertă,

Polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli şi de aplicare a prevederilor legale în vigoare, iar în situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislatiei penale sau contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Totodată, reamintim că, din luna ianuarie anul curent, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, înăsprind regimul contravențiilor.

Recomandarea polițiștilor este respectarea prevederilor specifice stării de alertă, care sunt emise ca urmare a recomandărilor medicale, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, precum și a celorlalte prevederi legale, în special în privința modului de conviețuire socială.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, mai precizează IPJ Argeș.

(Foto descriptiv: Google/Dumitru Bălan)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3