930 x122 grota rece

pensii

Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Citiți și: Anunțul zilei pentru milioane de români!

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț important cu privire la pensiile românilor care au lucrat în Italia.

Acesta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de omologul său italian, Georgia Meloni, că durata soluționării dosarelor de pensii ale acestor cetățeni a scăzut de la doi-trei ani la trei-patru luni.

Citiți și: Pensiile, schimbare semnificativă în luna mai! Anunțul făcut azi de oficialități

Declarațiile momentului

„Vom face tot ce se poate pentru ca legăturile lor cu țara să fie tot mai puternice.

De altfel, chiar ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei românești din Italia. Pot să vă spun, doamnă Președinte, că apreciază eforturile dumneavoastră și sprijinul oferit.

De aceea, un aspect discutat intens, prevăzut și în documentele semnate, prevede intensificarea cooperării pentru protejarea lucrătorilor români din Italia, combaterea criminalității și mobilitatea forței de muncă în condiții sigure.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Vreau să vă mulțumesc în mod special, atât dumneavoastră cât și Ministerului Muncii și Politicilor Sociale din Italia, pentru deblocarea situației în ceea ce privește soluționarea dosarelor de pensie ale românilor care au lucrat în Italia.

Până acum durata de așteptare pentru soluționarea unui dosar ajungea la 2-3 ani. Acum, prin suplimentarea funcționarilor italieni care se ocupă de acest lucru, acest termen s-a redus la 3-4 luni.

Este extrem de important pentru un premier de stânga să aibă grijă de românii care se află în pragul pensionării, indiferent că trăiesc în țară sau în diaspora. Și vă mulțumesc încă o dată pentru acest lucru!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Foto descriptiv: Info Financiar

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90