NOR CURIER 930X122

Alexandru Rafila

Anunț important din partea ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că epidemia de gripă se va încheia în curând, mai exact în două săptămâni.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Acesta a afirmat că numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere.

Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă. (…)

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a declarat Rafila, la Prima News, duminică seară, citat de stirileprotv.ro

Reamintim că, de la începutul lunii ianuarie, autoritățile au declarat în România stare de alertă epidemiologică din cauza gripei.

Date INSP

Potrivit ultimelor date furnizate de INSP, în săptămâna 16.01.2023 – 22.01.2023 (S03/2023) au fost raportate 103.210 cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii). Numărul a scăzut substanțial față de săptămâna precedentă, înregistrându-se cu 25.9% mai puține cazuri.

De asemenea, în aceeași perioadă au fost înregistrate 4.553 cazuri de gripă clinică la nivel național, comparativ cu 5.082 cazuri înregistrate în
săptămâna precedentă.

Răspândirea geografică este caracterizată ca extinsă, cele mai multe cazuri de gripă clinică fiind raportate în municipiul București (1039) și în județele Iași (381), Cluj (332), Timiș (238), Galați (212), Buzău (185) și MM (165).

Potrivit INSP, în județul Argeș se înregistrează 11 cazuri de gripă confirmate de laborator, dar și un deces.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90