EcoMoto 930×122

cadastru

Anunț important privind cadastrarea!

Anunț important privind cadastrarea!

Citiți și: Servicii stomatologice gratuite!

Autoritățile intenționează, printr-un proiect de hotărâre adoptat de Executiv, prelungirea activității de cadastrare gratuită din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) până la finalizarea tuturor acestor activități.

După cum stabilește acum legislația din domeniu, PNCCF e programat să se încheie în 2023.

Citiți și: Argeș. Master gratuit!

Propunerea de prelungire a PNCCF vine în contextul în care, din 2015 și până în prezent, doar circa jumătate dintre imobilele din România au fost cadastrate. Asta înseamnă că e puțin probabil ca în perioada de un an și jumătate în care ar trebui să mai funcționeze PNCCF s-ar putea acoperi cealaltă jumătate.

Apoi, pentru ca lucrurile să se miște mai bine, proiectul de HG mai stabilește și comprimarea activităților necesare pentru cadastrarea imobilelor. Activități incluse în program sunt, de pildă, măsurătorile cadastrale, activităţile de geodezie, cartografie, topografie şi fotogrammetrie, dezvoltarea şi mentenanţa sistemelor informatice etc.

Nu în ultimul rând, proiectul modifică suma estimată pentru activitățile de înregistrare sistematică a imobilelor. Această modificare e propusă în contextul evoluției cursului valutar de-a lungul timpului.

Proprietarii imobilelor nu plătesc nimic pentru cadastrare.

Foto: descriptiv (graiulsalajului.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Grigore Virginia spune:

    Nu plătesc nimic? Plătesc cu proprietatea furată! Nimeni nu verifica rezultatele acestei cadastrari „gratuite” prin care proprietățile „zboară ” după bunul plac al celor care fac această cadastrare? Nimeni nu verifica reclamațiile proprietarilor carora li s-a făcut această „binefacere ” financiară și câte procese sunt pe rolul instanțelor? Să facă pachetul mai mare, sa -i verifice și pe judecătorii respectivi care „au beneficii salariale „pentru a nu fi tentați să-și ce, sa-si facă meseria corect?
    „România tâlhărită „asa trebuie să sune acest „program gratuit”!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90