NOR CURIER 930X122

sanatate

Anunț important privind vaccinarea!

Anunț important privind vaccinarea!

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Ministerul Sănătăţii precizează că niciun act normativ elaborat de această instituţie nu va impune vaccinarea obligatorie, iar strategia naţională de vaccinare asigură ,,acces echitabil pentru oricine”, fără să impună vreo obligativitate.

„Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia naţională de vaccinare pentru următorii ani intră în analiza interministerială, urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat.

Citiți și: Cât trebuie să plătiți pentru asigurarea medicală. Persoane vizate

Specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii au specificat că actul normativ vine să ofere acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând şi la orice vârstă, dar subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării.

Femeile, adolescenţii fete şi băieţi, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc şi solicită medicului de familie prescripţie”, arată Ministerul Sănătăţii.

Un alt obiectiv prevede pregătirea specialiştilor pentru a creşte capacităţile acestora de a informa corect şi complet publicul cu privire la avantajele vaccinării.

„În şcoli, vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată şi încurajată.

Prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi cel al Educaţiei sunt prevăzute măsuri care trebuie luate de unitatea de învăţământ în situaţii epidemiologice speciale (de exemplu, focar de rujeolă).

În această situaţie, copiii nevaccinaţi trebuie să rămână la domiciliu până la stingerea focarului, pentru a fi protejaţi împotriva bolii.

Ministerul Sănătăţii doreşte o ţară cu oameni sănătoşi şi protejaţi de boli infecţioase.

Erorile legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare. Cu siguranţă, majoritatea contestatarilor sunt vaccinaţi în copilărie. Şi copiii sau nepoţii lor au aceleaşi drepturi la protejarea sănătăţii”, mai susţine Ministerul Sănătăţii.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90