Donaris 930 x 122

dacia

Anunț îngrijorător privind Dacia!

Anunț îngrijorător privind Dacia!

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Marca Dacia a înmatriculat în luna iulie un volum mai mic decât media înregistrată în primele șase luni ale anului și a marcat o creștere sub media pieței, ceea ce s-a concretizat într-o scădere ușoară a cotei de piață în luna a șaptea.

Evoluția sugerează o încetinire a vânzărilor mărcii odată cu scăderea cererii de automobile noi din Europa.

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

Dacia a vândut 40.748 de autoturisme în UE, în luna iulie, respectiv 42.757 autoturisme în toată regiunea (înmatriculări UE plus EFTA și Marea Britanie) potrivit datelor ACEA, și un volum total de 54.294 de vehicule la nivel global, conform datelor oficiale ale companiei.

Anunț îngrijorător privind Dacia!

Cifrele reprezintă o scădere a înmatriculărilor cu 2,1% în Europa lărgită și o creștere mică, de 3,3%, în UE, fiind evidentă tendința de încetinire a vânzărilor pentru marca românească de automobile.

Scăderea cea mai importantă vine de pe piațele din Marea Britanie, unde volumul înmatriculat a fost mai mic cu 54% față de cel din iulie 2022, și Germania (-2%) , însă tendința de frânare a fost prezentă în ultimele două luni și în Franța sau Spania.

În aceste condiții, cota de piață a Dacia s-a diminuat ușor, de la 5% la 4,2% în iulie (UE și EFTA) și de la 5,3% la 4,8% în UE.

Detalii, AICI – Dacia, scădere a vânzărilor și reducere a cotei de piață

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3