EcoMoto 930×122

marius budăi

Decizie majoră privind pensiile!

Anunțul momentului despre pensii!

Informația momentului despre pensiile românilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat ultimele detalii cu privire la discuțiile cu Comisia Europeană despre pensiile din România.

Citiți și: Veste uriașă despre pensii înainte de Paști!

Ce se întâmplă cu pensiile

Guvernul României încearcă să convingă oficialii Comisiei Europene să renunțe la procentul de 9,4% din PIB stabilit în PNRR pentru pensii. În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat în ce stadiu sunt discuțiile cu Comisia Europeană cu privire la pensiile românilor.

Vestea bună pentru actualii seniori ai României și pentru viitorii seniori ai României. Am avut discuții extrem de bune atât pe parcursul zilei de ieri, cât și pe parcursul zilei de astăzi.

Citiți și: Anunțul momentului! Venituri cu 80% mai mari pentru aceste persoane

Am discutat inclusiv cu dl. comisar de Muncă, am discutat cu tehnicul de la Comisia Europeană. Este foarte important că s-a apreciat că suntem cu amendamentele aprobate la Senat legea pensiilor speciale într-o direcție foarte bună și cu ce am propus până acum.

Au apreciat și am transmis mesajul viitorului premier al României, președintele PSD, Marcel Ciolacu, de determinare de a rezolva această problemă și de a nu pune în pericol, nici sub o formă, din cauza acestei reforme, atragerea de fonduri atât necesare pentru dezvoltare a României. Mai aveam câteva aspecte de rezolvat”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi, despre pensii

Marius Budăi, despre pensii

De asemenea, Marius Budăi a ținut să precizeze că „se renegociază această chestiune cu pensiile din PNRR.”, iar Comisia Europeană este extrem de deschisă la discuții pentru rezolvarea problemelor.

„Am stabilit foarte clar că până luni vor mai primi un document de la noi care conțin aspectele tehnice discutate de noi astăzi, după care s-a agreat foarte clar, indiferent de oră de zi, de weekend lucrătoare nelucrătoare, vom avea atâtea video-call-uri și atâtea întâlniri până vom rezolva această problemă. Se renegociază această chestiune cu pensiile din PNRR, categoric, da!

Cu promisiunea noastră că, la fel cum în calitate de ministru al Muncii, am procedat până acum și probabil ăsta a fost atuul meu ca ministru, că până la reformele de până acum, că a fost vorba de pilonul doi de pensii, că a fost vorba de venitul minim de excluziune, nu am supus aprobării Parlamentului nimic până nu am agreat cu Comisia Europeană și important este de precizat că sunt extrem de deschiși la discuții pentru a rezolva aceste probleme.

Referitor la pensiile speciale am agreat anumite aspecte pe care să le îmbunătățim, anumite măsuri de tranziție pe care le putem lua pe viitor. Suntem cu temele făcute, mai avem câteva aspecte de îmbunătățit”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi la Antena 3.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

12 comentarii

  • Să vedem fapte căci de vorbe suntem sătui,Doamne ajută.

  • Costel spune:

    D-le ministru Budăi, v-ați prezentat ca mare specialist in pensii, ați ratat toate termenele pentru elaborarea unei așa zise lege a pensiilor pe contributivitate, inechitătile nu le-ați scos, nu ați făcut nimic concret, vă ascundeți după CE, Banca Mondiala. Păcat, pensionarii au crezut în dvs. Dar, nu este prima dată când s-au inselat. Pe noi nu ne interesează pensiile voastre speciale pentru care luptați să le mențineți cu disperare, ne interesează să avem aceiași pensie la același numar de puncte pe contributivitate. Recalcularea pensiilor nu ați făcut-o, doar vorbe și iar vorbe, indice de corecție de 1,41 care au majorat inechitătile astfel o parte din pensinari sunt
    astăzi la nivelul Legii 127/2019, iar la ceilalți nu vă gândiți. Doar campanie electorală, asta este rezultatul mandatului dvs.

  • Petrica Voinea spune:

    Ne mai mint mult ma-m săturat de mincinosi

  • Huma Voichița spune:

    Așteptăm cu nerăbdare,pt.ca noi nu mai avem timp mult,și să se termine odată recalcularea pensiilor inechitabile.

  • Mari spune:

    Povesti nemuritoare,va învârti in jurul acestei discuții de foarte mult timp.Le dați doi bani la acești oameni bătrâni și bolnavi și le luați 4 . Cine să vă mai creadă.Va lalaiti cu vorbe mieroase care nu cred că cineva le mai crede.Demonstrati că sunteți așa cum pretindeți

  • Margit Kovacs spune:

    Pe toată lumea ajustați mai ales pe pensionari numai pe cei cu ajutorul social dar cei cu dizabilități nu de ce pe unul care nu are creierul dezvoltat și depinde de mamă cum să-l trimit la muncă pe handicap accentuat grad 2 pe handicapați să nu îi ajută nimeni luați și zilele la ei dacă se poate vă mulțumesc anticipat

  • Bularca georgeta spune:

    Nu se mai antelege nimic ,ati devenit mascota la TV noi pensionari am anteleos că nu antelege nimeni ce spuneți ,le luați dela anceput amestecați cu seniori și ati făcut datoria sa ne țineți la curent cu situației pensiilor ..bun de ce ajutoru dat oamenilor fără vechime ,ami depășește pensia mea de1753lei pentru 53 lei nu primesc nimic
    ,nu gândește nimeni ,sa dat ajutoare la cei mulți, contează votu rusine am muncit aveam 14 ani munceam ,ati saturat puturoși ,am cantina lângă mine primesc mamcare gătită o arunca la canal ,vin sa ea paletele cu mașini scumpe, luați masuri ,cine arunca nu mai primește,

  • Nicolae spune:

    Vrem fapte concrete că de vorbe goale fără conținut sintem satui.poate in altă lume se vor realiza aceste promisiuni.

  • Oprisan Maria spune:

    Atătea calculări și recalculări că deja ne-ați zăpăcit ! Nu mai înțelegem nimic! Probabil și asta urmăriți să nu mai înțelegem nimic !!!

  • Sofia Culda spune:

    În campania electorala toți promiteți. Noi seniori am muncit la stat și la privat iar acum suntem săracii țării. Vă gândiți doar la cei cu ajutor social iar noi cu vechimea integrală și cu mulți ani peste a ajuns să ne depășească cei fără vechime.

  • Marcela Posa spune:

    Santem pensionari care am muncit peste 30 de ani și luam indemnizație sociala pensie ,ce calcule ați făcut, ce bătaie de joc e asta ?luam indemnizație sociala ca si putorile care nu au muncit o zi și iau bani și ajutoare ,au lenevit și beneficiază de toate mai bine ca noi care am muncit toată viata de ne am imbolnăvit unde e dreptatea ? O sa va vina rândul și vouă la vot ,ca de 30 și ceva de ani ne ați nenorocit , nici un PNL nici un PSD nu mai avem nevoie de hoți care ne au distrus tara și pe noi ,și sau îmbogățit neam de neamu lor pe spatele nostru și al copiilor și nepoților stranepotilor noștri ne ați îndatorat pe viata nemernicilor

  • Florea spune:

    Ati ajuns să intretineti toți puturosii si toti derbedeii care stau de dimineața până seara pe lângă casele de pariuri si taie frunza la caini fiind apti de muncă.Nu faceți decât să încurajati astfel lenea si nemunca,dar cu un singur scop – voturile lor în campania voastra.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3