New Profesional Consult 930 x 122

cristian gentea

Anunțul zilei! Ce se întâmplă cu construcția noului stadion ”Nicolae Dobrin”

Anunțul zilei! Ce se întâmplă cu construcția noului stadion ”Nicolae Dobrin”

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

În această dimineață, în cadrul conferinței susținute de Primăria Pitești, edilul Cristian Gentea a anunțat oficial ce s-a întâmplat cu contestația noului stadion Nicolae Dobrin.

Contestația a fost respinsă, după cum anunța chiar ieri pagina de Facebook FC Argeș. Subiectul pe larg, AICI: Breaking. Ce se întâmplă cu contestația arenei OZN. Investiție de 100 milioane €.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

Reamintim că, licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de construcția noului stadion a fost contestată. Potrivit edilului, contestația a fost făcută în ultima zi, chiar de către o firmă exclusă.

Cristian Gentea consideră că acest demers a fost făcut doar pentru a bloca începerea lucrărilor.

Declarații cu privire la noul stadion Nicolae Dobrin, începând de la minutul 23.51

Declarațiile primarului Cristian Gentea:

„Nouă ne-a revenit partea cu demolarea. Demolarea este încheiată. De azi înainte noi nu putem nici să intervenim, nici să influențăm. Nu putem să facem nimic. Toată procedura a fost derulată de CNI.

Nu știu câte firme au fost. Am aflat și eu care a fost constructorul care a câștigat în final. Cererea a fost contestată de către o firmă care a fost exclusă, nu de către o firmă care a ajuns în final.

Săptămâna trecută am fost întrebat și am spus că, din punctul meu de vedere, în două săptămâni de zile, se încheie, într-un fel sau altul. Procedura este clară la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor). Ieri dimineață, contestația a fost respinsă pe fond.

Mie așa mi se pare, că cineva nu vrea altceva decât să ne încurce, să tergiverseze. Nu este vorba decât de a trage de timp, astfel încât Piteștiul să beneficieze de începerea lucrărilor cât mai târziu posibil. Atât și nimic mai mult. N-avem nicio putere, nicio influență, lucrurile merg normal.

După respingerea contestației, pasul următor va fi un memorandum, care va intra în Guvern și apoi se semnează contractul. Contestația a fost respinsă în forte scurt timp, dovadă că nu au nereguli acolo (n.r. la licitație).

După respingerea contestației, pasul următor ar fi depunerea unui memorandum, apoi semnarea contractului și ulterior, începerea lucrărilor.

Acesta ar fi cursul normal al procedurilor, dacă firma nu va depune plângere la Curtea de Apel, a declarat Vlad Niculae, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Declarațiile secretarului Vlad Niculae:

„Cum a spus și domnul primar, această procedură este derulată de Compania Națională de Investiții, deci Piteștiul nu are nicio putere. În sensul în care derularea să se desfășoare mai repede.

Un operator a depus contestație, care ulterior a fost respinsă pe fond. Următorul pas legal ar fi ca CNI să înceapă procedurile pentru semnarea contractului. În aceste proceduri este inclus și acest memorandum. Având în vedere și influența și prieteniile pe care domnul primar le are cu conducerea țării, acest memorandum va trece fără doar și poate. Acest proiect a fost inclus în cele 140 de proiecte de prioritate națională.

Ca și recomandare pentru CNI este să mai aștepte 10 zile, pentru că se mai poate depune o plângere la Curtea de Apel. Dacă se va mai depune și această plângere, atunci, evident, se va mai prelungi puțin termenul. Acest stadion este o dorință a țării, pentru că ne dorim să vedem obiective importante în diverse orașe.

În plus față de celelalte stadioane noi pe care România le-a construit până acum, acest stadion va produce energie electrică toată săptămâna, iar în weekend, când vor fi meciuri, se va juca cu consum zero. Pentru cheltuirea banului public este un lucru benefic.”

La sfârșit, după finalizarea lucrărilor, beneficiarul stadionului va fi Municipiul Pitești.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3