New Profesional Consult 930 x 122

aparatură

Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

Citiți și: „Pierderea unei persoane dragi, una dintre cele mai triste încercări ale vieții!”

Noutate la Spitalul Județean Pitești!

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de intervenţii chirurgicale cu tehnică modernă.

Citiți și: Spitalul Județean, anunț uriaș privind noul Șef ATI care a profesat în Marea Britanie

Sala de Urologie a Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost dotată cu o linie urologică endoscopică de ultimă generaţie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti (SJU Piteşti) a fost dotat cu echipamente medicale performante achiziţionate prin PNRR, componenta 12 – Sănătate – investiţia specifică 12.4. –  Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.

Astfel, Sala de Urologie a Blocului Operator a fost dotată de curând cu o linie de endoscopie urologică, joasă şi înaltă care permite efectuarea în condiţii de maximă siguranţă şi confort a intervenţiilor chirurgicale la nivelul aparatului urinar (uretra, prostata, vezică urinară, ureter, rinichi) fără a fi necesară operaţia clasică care presupune incizie.

Linia de endoscopie urologică este dotată cu un monitor cu diagonală mult mai mare, ultra HD, 4k.

Sursa de lumină este dotată cu bec led cu durata de viaţă şi luminozitate net superioare generaţiei anterioare.

Electrocauterul achiziţionat permite efectuarea electrorezecţiei şi electrocoagulării cu performanţă mult îmbunătăţită.

Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

Foto: Facebook

Ureteroscoapele semirigide şi flexibile vor putea trata calculii atât la nivelul ureterului, cât şi la nivelul cavităţilor intrarenale.

,,Noua aparatură din dotarea Sălii de Urologie a Blocului Operator se ridică acum la nivelul celor folosite în Centrele Universitare din Uniunea Europeană şi va fi utilizată în beneficiul pacienţilor noştri, de către specialiştii urologi, în Sala de Urologie a Blocului Operator, pentru intervenţii chirurgicale endourologice.

Aparatura de înaltă performanţă, destinată efectuării intervenţiilor chirurgicale endourologice achiziţionată este finanţată din fonduri europene şi se ridică la valoarea de 914.991,00 lei cu TVA.

Pe această cale, informăm pacienţii care vor necesita intervenţii chirurgicale endourologice că, de acum, se pot adresa cu şi mai multă încredere specialiştilor urologi ai SJU Piteşti şi îi asigurăm că vor beneficia de un act medical ridicat la standarde europene, asistat de o tehnică de ultimă generaţie.

Reamintim faptul că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, funcţionează Blocul Operator – alcătuit din 11 săli de operaţie şi un Compartiment de sterilizare, ce deservesc împreună întreaga activitate chirurgicală a spitalului.

Activitatea în cadrul Blocului Operator este una continuă (24 ore din 24, 7 zile pe săptămână), fiind singurul spital din judeţul Argeş care are capacitatea de a asigura activitatea chirurgicală de urgenţă în toate specialităţile, inclusiv politrauma.”

Valoarea totală a proiectului „Achiziţie de Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale „este de 14.099.440 lei cu TVA, se arată în comunicat.

Foto principal: Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Gh spune:

    SJU este dotat și cu un aparat RMN , dar medicii specialiști te trimit să efectuezi această investigatie la Clinicile Private !
    Așa va fi și cu această achiziție ? Cred că da ! Clinicile private , au distrus credibilitatea Sistemului Sanitar de Stat !!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90