Donaris 930 x 122

transfagarasan

APARIȚIE SURPRINZĂTOARE PE TRANSFĂGĂRĂȘAN. AVERTISMENT PENTRU TURIȘTI

Apariție surprinzătoare pe Transfăgărășan. Avertisment pentru turiști. Deși ne aflăm în plin sezon rece, perioadă în care, în mod normal, urșii ar trebui să hiberneze, acest lucru nu se mai întâmplă în ultima perioadă.

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

Din cauza oscilațiilor de temperatură sau a hranei insuficiente, urșii își fac din ce în ce mai des apariția în perioade sau zone în care cu câțiva ani în urmă nu i-am fi văzut.

La fel s-a întâmplat și astăzi, în jurul orei 14:30, pe DN 7C Transfăgărășan, în zona tunelului de sub barajul Vidraru, aproape de intrarea în Valea lui Stan, acolo unde au fost văzuți 4 urși.

Citiți și: Sunt peste tot în Argeș! A crescut numărul

Cristian Toma, de la Serviciul Salvamont Argeș, cel care a și făcut publice câteva fotografii cu animalele, le atrage atenția turiștilor asupra pericolului la care se expun atunci când se apropie prea mult de urși (click pe imagine pentru mărire):

”Au reapărut urșii pe Transfăgărășan. Erau foarte mulți turiști, se apropiau periculos de mult pentru a face poze și pentru a le arunca mâncare.

Urșii puteau sări în orice moment să atace. Sunt înfometați și erau chiar deasupra drumului, doi metri de marginea drumului.

Turiștii nu trebuie să oprească să le dea mâncare, așa cum făceau azi!”, precizează Cristian Toma pentru ePitești. (Sursă foto interior: Facebook Cristian Toma)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3