NOR CURIER 930X122

conferință de presă

Aplicația care îți poate salva viața în caz de agresiune!

Aplicația care îți poate salva viața în caz de agresiune!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Poliția Argeș a organizat astăzi o conferință de presă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș (str. Victoriei nr. 45-60).

Întâlnirea a avut ca temă activitățile desfășurate de polițiștii argeșeni, pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Citiți și: Accident în Argeș: Două puștoaice, impact deosebit de grav cu o mașină de 16 ani

Conferința a fost susținută de purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Mădălina Epure, adjunct al inspectorului șef, comisar șef Mocanu Florin, șeful Serviciului Ordine Publică, comisar șef Bâlă Leonard și coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, Corina Georgescu.

Unul dintre cele mai importante subiecte atinse din cadrul întâlnirii se referă la ce pași trebuie să urmeze victimele violenței domestice.

Dintre acestea amintim:

Aplicația care îți poate salva viața în caz de agresiune!

– depunerea unei sesizări scrise la sediul unității de poliție de pe raza de domiciliu a victimei,

– apel telefonic la Serviciul Unic de Apel de Urgență 112

– apel telefonic la ofiţerul de serviciu al secţiei/unităţii de poliţie locale.

De asemenea, potrivit prevederilor legale există mai multe tipuri de unităţi pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, ce oferă gratuit servicii sociale.

Un aspect foarte important de menționat este că Poliția Română pune la dispoziție cetățenilor o aplicație gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, folosită de aproximativ 88.000 de ori în România.

,,Bright Sky RO este singura aplicație gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență specializată persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru o astfel de persoană.”, notează Poliția Română pe site-ul oficial.

Informații suplimentare despre aplicație, AICI.

Aplicația Bright Sky RO poate fi descărcată de AICI.

Conferința de presă poate fi urmărită, integral, AICI:

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90