NOR CURIER 930X122

consiliul judetean

Argeș. 17 microbuze electrice pentru copii din anumite localități

Argeș. 17 microbuze electrice pentru copii din anumite localități

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Mai multe localități din Argeș vor pune la dispoziție microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Vor fi achiziționate 17 microbuze și 17 stații de încărcare finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu:

Citiți și: Transport în aceste comune! Investiție de peste 5 milioane €

,,Achiziția de microbuze este finanțată în cadrul <Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat> finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Prin proiectul <Achiziție microbuze destinate transportului elevilor din Județul Argeș prin finanțare acordată de AFM>, vor fi achiziționate atât cele 17 microbuze electrice, cât și 17 stații de încărcare, valoarea eligibilă a investiției fiind de 21.008.403,36 lei fără TVA, respectiv 25.000.000,00 lei (inclusiv TVA), care vor fi repartizate altor UAT-uri (comune), care nu sunt incluse în cele aferente finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Vă reamintim că, Prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 169/27.06.2023, a fost aprobat proiectul <Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș> care a fost depus spre finanțare prin PNRR, prin care vor fi repartizate un număr de 25 microbuze electrice UAT-urilor din județ.

Alte 3 microbuze pentru transportul elevilor au fost deja livrate, către comunele Vlădești, Coșești și Priboieni, în cadrul unui program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Argeș. 17 microbuze electrice pentru copii din anumite localități

<Așa cum am precizat, îmbunătățirea infrastructurii în educație, acolo unde avem atribuții, rămâne o prioritate pentru noi.

Elevii din jumătate din comunele din Argeș vor fi transportați la școli cu microbuze noi, moderne, aproape toate electrice.

Mai mult, în fiecare din aceste comune vor fi instalate și stații de încărcare.

Vreau să felicit colegii noștri din Direcția Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională pentru reușită, mai ales că cel mai recent proiect, cel finanțat de AFM, a fost obținut în urma unui concurs de depunere de oferte, într-un timp extrem de strâns.

Le mulțumesc și colegilor consilieri județeni care au aprobat ieri, în ședința de Consiliul de îndată, depunerea acestui proiect, pentru că au înțeles că trebuie să colaborăm pentru a oferi elevilor noștri condiții cât mai bune mai ales că, în majoritatea localităților, ultimele microbuze școlare au fost alocate în urmă cu aproape un deceniu!>, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș”, se arată în comunicatul de presă.

Sursă foto: Descriptiv/radioaccent.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90