Donaris 930 x 122

politia arges

Argeș: Amenzi și dosare penale cu sutele, pentru încălcarea regulilor de circulație

În acest weekend, mai mulți șoferi s-au ales cu amenzi și chiar dosare penale pentru încălcarea legislației rutiere.

Citiți și: Poliția Argeș, în alertă maximă în acest weekend

Spre exemplu, în ziua de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 31 de ani, din Bogați, care conducea un ATV pe DJ 739, pe raza comunei Beleți Negrești, iar din verificările efectuate, s-a stabilit că autovehiculul în cauză nu era înmatriculat sau înregistrat. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

În aceeași zi, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au depistat un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism înmatriculat în străinătate, pe saza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat.

Citiți și: Poliţia Argeş, recomandări pentru protejarea bunurilor în preajma sărbătorilor pascale

De asemenea, cu privire la autovehiculul în cauză, înmatriculat în Finlanda, s-a stabilit că autoturismul figurează cu înmatricularea suspendată. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

În total, ca urmare a abaterilor constatate, oamenii legii au aplicat 458 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 92.500 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 CUMPANA 3