930 x122 grota rece

craiova

ÎN ARGEŞ APARE „DRUMUL MORŢII”

În Argeş apare „drumul morţii”. Un specialist avertizează că drumul expres „de mare viteză” Piteşti – Craiova care ar urma să fie construit va fi un „drum al morţii”.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Inginerul Ioan Gheorghe, fost responsabil la Drumuri în Argeş şi membru fondator al Asociaţiei Drumarilor din România, atrage atenţia că noţiunea de „drum de mare viteză” nu există în legislaţie.

De asemenea, inginerul menţionează că „este o soluţie care va avea consecinţe grave, va fi un „drum al morţii”, deoarece, din punctul lui de vedere, drumul nu va respecta normele de siguranţă rutieră, urmând să existe un risc ridicat de producere de accidente grave. În opinia sa, Pitești – Craiova ar trebui să fie autostradă.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

„Cunosc încă din anul 1961, atunci când s-a propus pentru prima dată o reţea rutieră de autostrăzi în România, că a existat şi autostrada Piteşti – Craiova. Nu înţeleg din ce motive se comentează soluţia tehnică, optându-se acum pentru un „drum de mare viteză”, şi se amână realizarea unei autostrăzi. Este o mare greşeală şi cineva va trebui să răspundă.”, declară inginerul drumar.

Specialistul contrazice astfel Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care susține că drumul va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi.

Drumul expres Pitești – Craiova va avea 4 benzi de circulație și o lungime de 121,185 de km și va permite deplasarea cu o viteză de 130 de km pe oră, similară celei aferente unei autostrăzi, informează Compania. Amănunte despre această investiție (ale cărei termene de execuție încă nu au fost stabilite), AICI. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90