930×122 POSADA 5

politia arges

Argeş: Bilanţul poliţiştilor care au fost în stradă de Revelion

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au fost la datorie inclusiv la trecerea dintre ani, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Citiți și: Polițiștii continuă „lupta” cu hoții de lemne

În ultimele 3 zile, polițiștii argeșeni au desfășurat 87 de acțiuni punctuale (din care 75 de acțiuni independente ale polițiștilor, 9 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și trei acțiune cu reprezentanți ai altor instituții).

„Au fost verificate, în total, 6.982 de persoane. Totodată, în cele 72 de ore, au fost controlate 283 de mijloace de transport persoane, iar 220 de societăți, precum și 165 de locații, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Citiți și: Poliția reacționează în cazul copilului bruscat, înjurat și amenințat de un bărbat

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.500 de lei, astfel:

– 51 de sancțiuni, în valoare de 4.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

– 7 sancțiuni, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina;

Spre exemplificare, polițiștii din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești și ai Biroului Rutier Pitești, care au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi argeșeni și polițiști locali, au verificat, doar în cadrul acțiunilor punctuale, aproape 500 de persoane, 107 societăți comerciale, precum și aproape 100 de mijloace de transport în comun.

Cu ocazia acțiunilor, au fost realizate instruiri cu operatorii economici, de pe raza municipiului Pitești, unde echipele au efectuat verificări.

În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii piteșteni au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020, dintre care 33 ca urmare a nerespectării obligației de a purta masca de protecție, și 3 ca urmare a nerespectării obligației carantinei”, precizează IPJ Argeş într-un comunicat.

(Foto: descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90