930 x122 grota rece

caniculă

Argeș. Cod portocaliu de caniculă!

Argeș. Cod portocaliu de caniculă!

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

Meteorologii au emis pentru astăzi cod galben de caniculă pentru județul Argeș, iar pentru mâine cod portocaliu pentru treimea sudică a județului nostru.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență este în alertă și atrage atenția cetățenilor să își ia măsuri de protecție.

Citiți și: Argeș. Atenție! S-a emis cod portocaliu!

Astfel, luni (17 iulie) valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius în zona de nord a Argeșului, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade Celsius.

Argeș. Cod portocaliu de caniculă!

În sudul județului Argeș se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade Celsius, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade Celsius.

Notă:

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90