930×122 POSADA 5

politie

Argeș: Cursă ca în filmele de acțiune! Șofer urmărit de Poliție în trafic

O cursă ca în filmele de acțiune a avut loc sâmbătă dimineața, 24 septembrie, pe DN7, pe raza localității Leordeni, după ce un șofer care circula cu viteză excesivă a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor rutieri.

Citiți și: Argeș: Șofer vitezoman, un real pericol public! Cum l-a prins Poliția

Ba mai mult, în dorința de a scăpa cu orice preț de polițiști, conducătorul auto a luat-o și mai rău la goană, efectuând mai multe depășiri neregulamentare în trafic.

Șoferul a fost urmărit de autospecială, agenții reușind să blocheze autoturismul în cauză după pătrunderea pe teritoriul județului Dâmbovița.

Citiți și: Argeș. Acțiune surprinzătoare a polițiștilor de la Rutieră!

La volan se afla un bărbat de 69 de ani.

IPJ Argeș transmite:

„În dimineața zilei de 24 septembrie a.c., în jurul orei 07:00, un echipaj din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni, care acționa pe DN 7, pe raza localității Leordeni, a depistat un autoturism care se deplasa cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 104 km/h.

La momentul efectuării semnalului regulamentar de oprire, persoana aflată la volanul autoturismului nu a oprit, continuând deplasarea, fiind necesară urmărirea acestuia.

Pe parcursul urmăririi, conducătorul auto a adoptat un comportament agresiv în trafic și a efectuat mai multe depășiri neregulamentare, echipajul de poliție reușind blocarea vehiculului pe DN 7, după pătrunderea pe teritoriul județului Dâmbovița.

Persoana aflată la volanul autovehiculului a fost identificată ca fiind un bărbat de 69 de ani, din Ștefănești.

În urma abaterilor săvârșite, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.900 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind luată și măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 210 zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Abaterile reținute în sarcina acestuia sunt depășirea limitei legale de viteză (cu mai mult de 50 km/h față de limita de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea), neoprirea la semnalul polițistului rutier, conduită agresivă în trafic și depășirea neregulamentară.

Polițiștii rutieri argeșeni reamintesc faptul că deținerea permisului de conducere implică respectarea regulilor de circulație, mai degrabă decât exercitarea unui drept (cunoașterea acestora și deținerea unor deprinderi practice pentru deplasarea pe drumurile publice, stând la baza obținerii permisului de conducere).

Încălcarea regulilor de circulație pune în pericol nu doar pe conducătorul vehiculului care săvârșește abaterea, ci și pe ceilalți participanți la trafic, indiferent că aceștia se află în același autovehicul, sau în afara acestuia.”

Foto principal: descriptiv/ Sursă: realitateadesuceava.net

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3