EcoMoto 930×122

bacalaureat 2022

Argeș: Elevi eliminați de la BAC! Au fost prinși cu telefoane și fițuici

Astăzi, 20 iunie, a fost susținută prima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2022, adică cea la Limba și literatura română.

Citiți și: Argeș: 359 de note de 10 la Bacalaureat 2022

Trei elevi din Argeș au fost eliminați astăzi din examen, după ce au fost prinși că voiau să copieze. Aceștia aveau asupra lor telefoane și fițuici, potrivit inspectorul școlar general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu (foto).

Citiți și: BAC în Argeș: Elevii s-au cumințit! Astăzi, fără tentative de copiat

„În Argeș, 3888 de absolvenți de liceu au fost înscriși în prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an.

Din numărul total de candidați, 3823 au fost prezenți, iar 64 de elevi au absentat.

Astfel, 2749 de elevi au fost înscriși la profilul real. Dintre aceștia, doar 2696 de candidați au fost prezenți, iar 53 absenți.

La profilul uman au fost înscriși 1139 de absolvenți de liceu, prezenți au fost 1128, iar absenți 11”, conform inspectorul școlar Dumitru Tudosoiu.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș precizează:

„La prima probă scrisă (limba și literatura română) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022, în județul Argeș au fost prezenți 2696 candidați de la profilul real și 1128 candidați de la profilul umanist, un număr total de 64 de absolvenți fiind absenți (53 de la profil real și 11 de la profil umanist).

Pentru tentativă de fraudă, astăzi au fost eliminați trei candidați, după cum urmează:

– Colegiul Național ”Dinicu Golescu”, Câmpulung – pătrundere cu telefon;

– Colegiul Tehnic Câmpulung – introducere materiale în sală, conf. Art 64, alin 2;

– Colegiul Național ”Zinca Golescu” – tentativă de fraudă.

Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.”

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90