Donaris 930 x 122

centrul cultural mioveni

Argeș: Eveniment de excepție. Nu trebuie ratat!

România de la Argeș. Noi păstrăm tradiția!

Iubitorii tradițiilor argeșene, păstrători sau promotori ai costumelor populare sunt invitați la Mioveni pentru a admira și a celebra costumul popular, această moștenire culturală, păstrată în lada de zestre a valorilor naționale.

Citiți și: Centrul Cultural Mioveni, Primăria şi Consiliul Local invită toţi iubitorii de teatru la Festival

Centrul Cultural Mioveni, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, alături de Primăria Mioveni

Duminică, 8 mai, de la ora 17.00, Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, alături de Primăria orașului Mioveni vor organiza o paradă a portului popular românesc în cadrul manifestării dedicate Zilei Naționale a Portului Tradițional, eveniment aflat deja la a șasea ediție.

Citiți și: Folclorul autentic revine la Mioveni!

Portul popular, una dintre cele mai importante forme de cultură ale poporului nostru, a trecut printr-un lung proces de evoluție în ceea ce privește, în primul rând estetica pieselor de bază, ajungând ca astăzi să ne bucurăm de peste 100 tipuri de costume populare, reprezentative pentru fiecare zonă sau regiune a țării.

Duminică, 8 mai, la Mioveni

Îi invităm pe toți cei care vor să se alăture paradei să vină duminică, 8 mai, la Mioveni, îmbrăcați cu portul tradițional, să punem astfel în valoare unul dintre elementele reprezentative care fac parte din zestrea neamului românesc.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3