930 x122 grota rece

ajofm

Argeș. Greu de angajat. Nu le place munca!

Argeș. Greu de angajat. Nu le place munca!

Citiți și: 15.000 de lei de la stat pentru acești angajați! S-a anunțat

La sfârșitul lunii noiembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 8.146 șomeri (din care 3.863 femei), rata șomajului fiind de 3,59%.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Argeș (32,6%), urmați de cei cu studii primare (24,47%) și de cei cu studii liceale sau postliceale (19,29%).

Citiți și: Mii de argeșeni nici nu vor să audă de muncă!

Șomerii cu nivel de instruire profesional/arte și meserii reprezintă 14,5% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare 3,96%. Șomerii fără studii reprezintă 5,18 % din totalul șomerilor înregistrați.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2.357 persoane foarte greu ocupabile, 2.945 greu ocupabile, 1.946 mediu ocupabile și 898 persoane ușor ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituției.

Foto: arhivă/ePitești/descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Viorel spune:

    Nu trebuie generalizat! Sunt într-adevăr și care cred încă, că munca este pentru,, tractoare ” și trăiesc din,,alte” venituri. Eu sunt argeșean! Am fost șomer și nu mă angaja nimeni că eram,, depășit „( vârsta! 58 de ani). Pentru Germania nu am fost,, depășit”!. Muncesc de aproape doi ani,am 62 de ani și sunt încă considerat apt de muncă.Dar în Germania nu în România!

  • Gigelus spune:

    Pe bune,unde sunt acei angajatori de care vorbiți?La 58 de ani singurul loc de munca pe care îl găsești este cel de paznic ,pe 1500 de lei.Mai mult când te duci la fisa medicala încep restricțiile, o întrebare de bun simt ,dacă medicul de medicina muncii îți pune tot felul de restricții de ce nu ne putem pensiona ?Trebuie cu locurile de munca o minciuna .

  • Jon spune:

    Cred ca e platit reportajul de cei de la cablaje care dau min pe economie la 3 ture, sau alti angajatori de aceeasi speta

  • Corina spune:

    Am trimis câteva cd uri, dar n am primit niciun răspuns, nici da, nici ca nu.
    Asa ca am mers personal sa întreb.
    Ei s au mirat ca de vina este sistemul informatic, de nu mi au raspuns?!
    Minciuni. Le am raspuns tot eu: vârstă mea!!
    Au considerat ca noi, cei mai în vârstă nu meritam sa mai muncim.
    Asa ca sunt aleși doar pe cine vor ei ?!
    În alte tari civilizate, munca este respect, devotament, viata frumoasa!
    Asa ca plecam afara unde dacă vrei sa muncești ești primit rapid, totul online, fara îmbrânceli, stat la coada pt a depune actele.
    Asta I România!!

  • Cris spune:

    Nimeni in tara asta nu vrea sa mai privească subiectul asta cu discernământ și în detaliu.Prima problema este că nu se iau în calcul cei neînregistrati ,fara ocupație și care nu sunt nici șomeri și nici nu-și găsesc nimic de ani buni.Pt voi șomerii sunt cei care încasează la momentul T ajutorul ăla de la Stat…Apoi puneți serios problema studiilor !Nu poți angaja un specialist in RH ca tractorist sau un strungar sau sudor(un specialist așadar) ca simplu măturător sau manipulator.La fel ,spuneți uneori că sunt locuri libere pe șantiere și vă așteptați să meargă femeile acolo când ele țin casa(gospodăria și copii).Când o merge nevasta lui Geanta asta de la PSD acolo atunci sa mai vb că nu ne place munca!Apoi aveți putina dreptate pt că sunt unii care doar fura și înșeală dar pe aia nu vreți să-i depistați deși e simplu.Nici un venit oficial/impozabil în familie dar ei o duc f bine…Normal ,doar sunt votanții PSD ,care va plătesc și vouă salariile(fix ca pe vremea PCR).Voi doar vorbiți de sclavagism in Romania,adică locuri de munca de unde pleci epuizat și fără chef și timp de altceva pe bani fix cat sa nu mori de foame.Dar de posturile de la Stat date pe șpăgi și pile ,nimic…Un portar sau sofer la o instituție de Stat, care stă toată ziua pe telefon ,ia aproape dublu față de un asistent de farmacie.Si mai aveți și curajul sa priviți fetele alea in ochi când vă cumpărați de la ele medicamentele ,sa nu o mierliti !!Pai cum sa nu creadă lumea așa când se știe deja că la Spitalul Județean a ajuns șpaga și 10.000€ pt post de asistenta analfabeta ?(ce sa mai vb de faptul că ar trebui să știe și ceva meserie sa nu omoare oamenii ?!);când bibliografiile pt examene reprezintă tot ce s-a publicat vreodată în România pe subiectul ăla,când nu exista transparenta in procesul de examinare,când subiectele nu sunt făcute aleatoriu de un calculator fix cu 1 minut înaintea examenului,etc?O tara de putori și mincinoși !Mândru că sunt român !!Daca a plecat și omul ăla la 58 de ani fiți sigur că veți ajunge să rămâneți pe aici doar voi cu pilele voastre !!Sa vedeți atunci cum or sa plece investitorii,agricultura e aproape la pământ deja iar voi nu valorați in occident nici cât o ceapa degerata ,că așa sunteți învățați ,sa primiti posturile și banii,nu sa le obtineti pe merit.Cat or sa va ajungă șpăgile să trăiți ?(voi sau copii ,că nu se știe când va fi exodul ăla masiv).Va bazați pe alti săraci ,din alte țări,că or sa ne ia locul aici ?Aia țintesc tot viața prin occident.Si unde or sa locuiască saracii aia că noi nu ne vindem casele și apartamentele pe nimic.Si nici nu le puteți naționaliza că revenim și ne facem singuri dreptate(terorism mai ceva ca jihadul islamic).Și nu o sa va mai puteți baza pe forțele de ordine că nu veți mai avea bani sa le plătiți…Are dreptate Mărieș ,că tot vb de Revoluție/Lovirutie zilele astea…O șleahtă de neocomuniști /naziști au pus mâna pe tot ,fix ca în Rusia.Cree că urmează încă o revoluție.Totala de data asta !

  • REVOLTATUL spune:

    Toți nenorociții Pamantului au făcut profit gras din „vaca” asta de muls numita România!!!!Sunt nesimțiți,aroganți și plini de ei!!!!Au slugi credincioase plătite bine în detrimentul atâtor amărâți de a i stoarce de munca pe salarii de mizerie!!!!Manca iar viermii și pământul înainte de vreme pentru tot raul adus și făcut!!!!

  • Daniel spune:

    Din punctul meu de vedere nu mai merita să muncești în România! Taxe, impozite, T.V.A, accize toate aceste lucruri sunt plătite degeaba. Din munca noastră trăiesc atâția bugetari de lux, munca depusa de ei fiind nesemnificativă. De aceea eu m am retras din toate sistemele, lucrez pe cont propriu, nu mai plătesc absolut nimic nimănui. Câteva categorii merită salariul in Romania, restul mimează munca…
    Vă sfătuiesc să încercați să deveniți cat mai independenți de sistemul ăsta corupt. Succes

  • Dan spune:

    Bine spus de ceilalți de mai sus. Vreți să lucreze toți șomerii , angajații i la apa canal și salubritate in birouri și nu va va refuza nimeni. Multi dintre ei sunt mai capabili dar nu au psd sau pnl (e greu sa scrii fara majuscule denumirile astea care au îngropat Tara in datorii). Eu scriam cu litere mici și erau trecute cu litere mari. Cred că asta nu apare. Crăciun fericit!

  • Matei spune:

    Alooo AJOFM ,
    Păi nu vă e rușine ?
    Ați verificat vreodată șmecherii de așa ziși patroni care batjocoresc angajații ?
    Vin oamenii să muncească , dar nu le face nimeni contracte legale de muncă , nu plătesc salarii decente ca în București de parcă Argeșul nu este în România , dar dau vina că …”La București e viața scumpă , mâncarea scumpă și tot felul de tâmpenii de parcă Bucureștiul ar fi în Germania!
    Materialele au același preț, magazinele sunt aceleași , DAR numai salariile …NU !

  • Mii Shu spune:

    Politisti corupti prinsi cu spaga apoi pensionati . Cu pensii de lux . Politisti de la penitenciare care au facilitat puscariasii pensionati fortat ,judecatori in acelasi situatii . ASTA e Romania. Corupti care ies din puscarii si se dau victime . Apar pe la televiziuni. Unde este petrochimia , aro , textila , tananti , oare cpl – fabrica de mobila . Cand a fost Ultima greva in Pitesti . E nevoie de politisti sa de -a amenzi de tulburarea linistii, sa vada cine vinde petarde .In Romania exista oameni care muncesc , care au dreptul sa nu munceasca , care fura , care au dreptul sa fure si cei de la mai ( nascuti in luna mai – ei au toate drepturile )

  • Nicanor Ciobanu spune:

    Această situație nu este numai în Argeș. EU sunt din Botoșani și pentru faptul că m-am internat trei zile pentru probleme de sănătate mi-au luat bonurile de masa pe toată luna, mi-au înjumătățit salariul,aveam trei sâmbete lucrate nu au fost plătite. Pentru bonurile de masa trebuie sa lucrezi gratis 2sambete. In aceste condiții am cerut încetarea contractului de muncă prin acordul părților,era deja „prea plin paharul” .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3