New Profesional Consult 930 x 122

acțiune poliție

Argeș: Inconștiența unui șofer de microbuz! Prinși „rupți” la primele ore!

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș au desfășurat o amplă acțiune de verificare pe DN 7.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Controalele au fost realizate pe linie rutieră.

Polițiștii rutieri au verificat transportul rutier de persoane.

Citiți și: Mare atenție, șoferi! Restricții de trafic, azi, pe acest drum important

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul dimineții de 10 octombrie a.c., o acțiune pentru verificarea transportului rutier de persoane.

Aceasta face parte din cadrul unor acțiuni planificate pe mai multe paliere, pe întreg parcursul săptămânii, având drept scop creșterea gradului de disciplină în respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, precum și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În cele trei ore ale acțiunii, polițiștii rutieri argeșeni au verificat peste 120 de autovehicule destinate transportului de persoane.

Astfel, au fost verificate  deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, cu opririle aferente.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane.

În urma abaterilor constatate la normele de circulație, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 12.000 de lei. Totodată au fost aplicate măsurile complementare de reținere a două permise de conducere (alcool) și de retragere a unui certificat de înmatriculare.”, transmite Poliția Argeș.

De asemenea, mai mulți șoferi au fost testați cu aparatul etilotest. Doi au fost depistați băuți. Printre ei se afla și conducătorul auto al unui microbuz de persoane.

Poliția Argeș precizează:

„În cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au oprit, pentru control, pe DN 73, pe raza localității Mărăcineni, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 61 de ani, din Corbeni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, autoutilitara nu avea puse în funcțiune luminile de întâlnire și nu avea aplicate indicatoare cu limitele de viteză din categoria din care face parte autovehiculul.

De asemenea, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat, pe DN 7, pe raza localității Ștefănești, un bărbat, de 52 de ani, din Călinești, care conducea un microbuz transport persoane, pe ruta Topoloveni-Pitești, având o concentrație mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost sancţionți conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei fiecare, iar ca măsură complementară le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Îndemnăm conducătorii auto la responsabilitate, să respecte normele rutiere în vigoare, pe ceilalți participanți la trafic și indicațiile polițiștilor.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3