930×122 CAPRA 5

bacalaureat 2021

Argeş: La Bacalaureatul de toamnă, elevii au picat pe capete

Argeş: La Bacalaureatul de toamnă elevii au picat pe capete.

Citiți și: Bacalaureat cu elevi eliminaţi în Piteşti

Inspectoratul Şcolar Judeţean anunţă că au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021 (înainte de contestații).

Rata de promovare înregistrată în județul Argeș la sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este de 35,87 %.

Dintr-un total 1253 candidați înscriși, au fost declarați promovați 377 .

„Înainte de contestații, situația promovării este următoarea: dintr-un total de candidați declarați reușiți, 300 au medii cuprinse între 6-6,99, 53 au medii cuprinse între 7-7,99, 23 au medii cuprinse între 8-8,99, 1 are media cuprinsă între 9-9,99.

Precizăm faptul că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în acestă categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 31 august, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 12,00- 18,00.

În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestțiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație –tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie”, precizează Alina Manea, Inspector Şcolar General.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90