930×122 CAPRA 5

bughea de sus

Argeș. Mii de oameni fără apă și curent pentru că așa „vor mușchii” unui individ

Argeș. Mii de oameni fără apă și curent pentru că așa „vor mușchii” unui individ

Citiți și: Argeș: Urgență! Utilaj în flăcări

Peste 2500 de locuitorii din Bughea de Sus au rămas fără energie electrică şi peste 1500 din comuna Albeştii de Muscel fără apă.

S-a întâmplat după ce, astăzi, în jurul prânzului, un transformator din Bughea de Sus a luat foc, iar echipele furnizorului de energie nu au reușit să intervină.

Citiți și: Incendiu! Flăcări la o instituție importantă din Pitești

Motivul? Stâlpul se află pe un teren privat, iar bărbatul nu a lăsat specialiștii să intre pe proprietate.

„Nu au documente legale, nu au vrut să întocmească proces verbal, ce s-a întâmplat la fața locului…Nici Electrica, nici Pompierii, nici Poliția. (…) La ora asta eu sunt în proces cu Distribuție Oltenia”, declara, astăzi, proprietarul.

La fața locului au ajuns inclusiv jandarmii și polițiștii pentru a-l convinge pe bărbat. Însă acesta a cerut să i se prezinte un ordin de prefect care să arate că specialiștii pot intra pe proprietatea sa. Ceea ce s-a și întâmplat.

Au intrat pe proprietate și lucrează (n.r. echipele furnizorului de energie). Am dat ordinul respectiv!”, declară pentru ePitești prefectul județului Argeș, Radu Perianu. La ora publicării acestui material, problema tehnică era în curs de remediere.

Din câte se pare, această situație durează de mai mulți ani în comuna Bughea de Sus. De fiecare dată când se defectează transformatorul cetăţenii din cele două localităţii rămân fără energie eletrică şi fără apă.

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Anonim spune:

    De bun simt ceea ce a cerut proprietarul… Ce ar fi daca ar intra oricine acolo ca sa umble la transformator cand vor muschii lor? Daca ar fi un caz de forta majora, penal, pe cine ar acuza primul politistii? Evident, pe proprietar, el ar fi suspect daca n-ar putea sa arate pe ce baza a permis cuiva sa umble la transformator. Ca sa nu mai spun ca un transformator al unei societati private aflat pe proprietatea cuiva trebui sa plateasca fie chirie fie un fel de redeventa proprietarului. Asa ca nu „muschii” proprietarului sunt de vina, asa cum sugerati voi in titlu, ci „muschii” bugetarilor incompetenti (respectiv aia din Prefectura) care nu elibereaza la timp actele necesare…

  • Păun spune:

    Cu ce drept intra cei de la electrica pe o proprietate privată de ce nu mută transformatorul pe domeniul public. Cei de la electrica nu vor să investească se folosesc de rețelele făcute de Ceaușescu, vor doar să facă bani au mărit prețul la energie electrica de 10 ori în ultimul an. ÎN com Bradu Geamăna sânt stâlpi pe jumătatea străzi și autoritățile locale nu fac nimic. 😡Unde se respectă dreptul la proprietate.

  • Tudorel spune:

    Dar de ce nu spui tu proprietare cine a fost primul acolo tu sau stâlpul ai noroc că au fost sătenii cuminti

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90