Donaris 930 x 122

controale

Argeș. Nereguli grave în școli, grădinițe și creșe! Cine a dispus controalele de ultim moment

Argeș. Nereguli grave în școli, grădinițe și creșe! Cine a dispus controalele de ultim moment

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au desfășurat controale la mai multe unități de învățământ din județ.

Concluziile acestora sunt îngrijorătoare.

Citiți și: Argeș. Acțiunea la care nu se aștepta nimeni! Video

Din unitățile de învățământ controlate, în patru școli și o grădiniță lipsește un lucru esențial – asistența medicală.

De asemenea, s-au găsit probleme și la grupurile sanitare.

,,Prima săptămână de controale în unități de învățământ, primele neconformități- Multe școli nu au cabinete medicale

Inspectorii DSP Argeș au verificat în prima săptămână 10 școli, 16 grădinițe cu program normal și 11 cu program prelungit, 3 creșe și două unități afterschool.

Un lucru extrem de îngrijorător este faptul că multe unități nu asigură asistență medicală, nu au cabinete medicale. Este un lucru constatat de DSP la patru școli și o grădiniță.

Argeș. Nereguli grave în școli, grădinițe și creșe! Cine a dispus controalele de ultim moment

O grădiniță cu program normal, care funcționează de la începutul acestui an școlar, nu are autorizație sanitară de funcționare.

S-a impus depunerea, de urgență, a documentației pentru obținerea autorizației.

În Mihăești, una dintre școli are doar două toalete pentru 24 de preșcolari și 49 de elevi, iar o alta are grupuri sanitare corespunzătoare, în curte.

Inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare cu suficiente toalete în toate corpurile de clădire în care se desfășoară procesul instructiv-educativ.

La Coșești, Școala primară Jupânești are un corp de clădire cu două săli de clasă care sunt vechi și au apărut fisuri în finisajele interioare.

La școala din Râncăciov (comuna Călinești), în unele săli de clasă, parchetul are un grad ridicat de uzură și s-a dat un termen pentru a fi înlocuit.”, transmite Instituția Prefectului Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Titi spune:

    Asa face DSP-ul , publicitate prin presă…în realitate , nu face nimic. Problemele astea sunt de zeci de ani…sa ne facem și noi ca facem…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90