NOR CURIER 930X122

politia arges

Argeș. O polițistă s-a luptat cu un bărbat agresiv până l-a băgat cu forța în mașină

Argeș. O polițistă s-a luptat cu un bărbat agresiv până l-a băgat cu forța în mașină.

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

Update, ora 22.58. IPJ Argeș prin purtătorul de cuvant, Florin Popa (foto) declară oficial cu privire la acest caz:

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o intervenție a polițiștilor ce a implicat utilizarea forței în vederea imobilizării unei persoane și conducerii la sediul poliției, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

Citiți și: Argeș. Asemenea inconștient, mai rar! Ce a făcut un individ nici nu poți gândi

În seara zilei de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană vârstnică, posibil aflată sub influența alcoolului, ar fi agresat o altă persoană, în timp ce se afla în incinta unui magazin de pe raza aceleiași localități.

Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la locul indicat, unde au identificat persoanele în cauză.

Având în vedere că la momentul intervenției, în prezența polițiștilor, cel în cauză s-a manifestat agresiv, fără a da curs solicitării polițiștilor de a înceta, acesta a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului.

Persoana agresată de cel în cauză nu a dorit să formuleze plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

În continuare, bărbatul în cauză, de 81 de ani, din aceeași localitate, a fost condus la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.„

Știrea inițială, ora 22.44

În această seară, în localitatea Lunca Corbului din județul Argeș, a avut loc un eveniment ieșit din comun. La un complex comercial din zonă, un bărbat în stare de ebrietate a fost agresiv verbal cu vânzătorii unui magazin.

Aceștia au chemat Poliția prin serviciul unic de urgență, 112!

La fața locului s-a deplasat un echipaj cu agenți de la postul de Poliție din Lunca Corbului.

Bărbatul agresiv este cunoscut de către localnici cu probleme psihice, mai ales cănd bea! Acesta a devenit agresiv fizic și verbal și cu polițiștii veniți la fața locului pentru aplanarea conflictului.

Agenții l-au încătușat, s-au luptat cu acesta să-l bage în mașina de Poliție, acesta lovind și ușa echipajului. L-au condus la sediul Poliției pentru identificare și pentru a-l amenda conform legii 61 pentru tulburarea liniștii publice. Cel mai probabil agenții vor merge cu acesta la Spitalul Județean 2 de Psihiatrie.

Imaginile VIDEO surprinse nu mai au nevoie de alte comentarii ⬇️

 

Totodată, Poliția Argeș precizează:

În acest context, amintim că Legea 218/2002, privind organizarea și funcționarea Poliției Române (cu modificările aduse prin Legea 192 din 2019), are cuprinse în enunţ condiţiile în care poliţiştii pot utiliza forţa şi mijloacele din dotare, pentru îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu:

Art.32^9

(1) În îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace de constrângere, constând în: forţa fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare; cătuşe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare şi/sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare; mijloace neletale; arme albe şi de foc; mijloace adecvate sau, după caz, vehicule, pentru oprirea forţată, blocarea sau deschiderea unor vehicule ori spaţii închise în care se găsesc persoane şi bunuri ori pentru înlăturarea unor obstacole.

(2) Folosirea mijloacelor de constrângere nu trebuie să depăşească, prin intensitate şi durată, nevoile reale pentru atingerea scopului intervenţiei.

(3) Folosirea mijloacelor de constrângere încetează de îndată ce scopul intervenţiei a fost realizat.

(4) Folosirea mijloacelor de constrângere se face în mod gradual, după avertizarea verbală prealabilă asupra utilizării acestora şi după acordarea timpului necesar persoanei pentru a se conforma solicitărilor legale ale poliţistului. În situaţia unei acţiuni violente iminente îndreptate împotriva poliţistului sau a altei persoane, mijloacele de constrângere pot fi folosite fără avertizarea verbală prealabilă.

(5) Folosirea mijloacelor de constrângere în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea civilă a poliţistului pentru pagubele produse.

(6) Pentru pagubele produse prin faptele poliţistului prevăzute la alin. (5) se angajează răspunderea statului, în condiţiile legii.

Art.32^10

(1) Poliţistul este îndreptăţit să folosească forţa fizică în scopul înfrângerii rezistenţei fizice a persoanei care, fără a folosi violenţa, se opune ori nu se supune solicitărilor legale ale poliţistului, potrivit art. 31 alin. (1) lit. m)-o) sau referitoare la:

a) conducerea la sediul poliţiei sau al altor organe judiciare;

b) efectuarea percheziţiei potrivit normelor de procedură penală, a controlului corporal şi al bagajelor persoanei legitimate, precum şi a vehiculului utilizat de aceasta;

c) aplicarea cătuşelor sau a altor mijloace de imobilizare.

(2) Folosirea forţei fizice nu trebuie să aibă ca scop provocarea unor suferinţe fizice, altele decât cele inerente înfrângerii rezistenţei fizice a persoanei

(3) Poliţistul este îndreptăţit să utilizeze mijloace adecvate pentru a opri şi a pătrunde în vehicule sau pentru a pătrunde în orice spaţii închise în care se află persoana care se regăseşte în situaţiile prevăzute la alin. (1), în scopul extragerii acesteia.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90