pizzeria sapori  930 122

Travel Coin

Argeș. Afacerea unor tineri a atras 35 milioane $ de la un grup de investiții

Patru argeșeni au pus pe picioare un startup care a reușit să atragă 35 milioane de dolari de la grupul de investiții GEM Digital Limited, firmă care își are sediul în Bahamas.

Este vorba despre un startup de tehnologie blockchain, care dezvoltă un ecosistem de recompense pentru industria ospitalității – Travel Coin (TCOIN).

Concret, restaurantele, cluburile, cafenelele și alte afaceri conexe își măresc veniturile și numărul de clienți, oferind acestora bonusuri sub formă de cripto-token-uri TCOIN.

Acest ecosistem de recompense aduce beneficii atât societăților care îl implementează, cât și clienților care îl folosesc.

Deoarece bonusul este acordat în criptomoneda TCOIN, valoarea acestuia poate crește în timp, așa cum a fost cu Bitcoin.

Startup-ul Travel Coin (TCOIN) a fost fondat de Dan Sebastian (CTO, 39 de ani, ultimul din stânga) la începutul anului trecut.

Dan este piteștean, la fel ca și ceilalți doi membrii ai echipei sale: Dan Popa (35 de ani, al doilea de la dreapta spre stânga) și Ruxandra Grigore (Manager General, 36 de ani).

Octavian Ganea (42 de ani, primul din dreapta), al patrulea membru care completează echipa Travel Coin, este avocat și expert juridic și este tot argeșean, originar din Curtea de Argeș.

În luna octombrie a anului trecut, echipa a fost prezentă și în Dubai la un summit crypto unde și-a prezentat proiectul.

Sistemul de recompense a fost deja testat și în câteva locațiil din Pitești, acolo unde clienții au primit bonusuri în crypto.

Investiție record pentru un startup românesc

Această investiție record pentru un startup românesc arată clar că și în condițiile dificile ale pieței actuale, România este o țară care trebuie luată în considerare de marile grupuri de investiții care sunt dispuse să aloce fonduri semnificative ideilor și proiectelor inovatoare cu țintă globală.

Investiția de 35 de milioane de dolari vine ca o mănușă pentru noi, aceasta făcându-se chiar în pragul lansării aplicației mobile, oferind astfel posibilitatea de a accelera ecosistemul la nivel global și de a implementa Travel Coin mai rapid în restaurante, hoteluri și alte afaceri din sectorul ospitalității.

Fiind un startup “Romanian made” , ne dorim să avem primele parteneriate cu companii locale, în urma implementării în marile orașe ale lumii, începând cu Europa și continuând la nivel global.”, declară fondatorul Dan Sebastian.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3