930 x122 grota rece

hidrocentrala

Argeș: Peste 30 milioane de euro pentru Vidraru

Argeș: Peste 30 milioane de euro pentru Vidraru

Citiți și: 188 milioane € pentru Vidraru

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a demarat, pentru a cincea oară consecutiv, procedurile de atribuire a contractului ″la cheie″ de retehnologizare a amenajării hidroenergetice (AHE) Vidraru, anunță Profit.ro.

Cu putere instalată de 220 MW, Vidraru este una dintre cele mai importante centrale de producție din România.

Citiți și: Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

Alte 4 proceduri de achiziție anterioare, organizate din 2016 încoace, au eșuat, de cele mai multe ori din cauza neconformității ofertelor primite cu cerințele caietului de sarcini.

Acum, data limită de trimitere a ofertelor este 29 mai.

Valoarea totală a contractului de retehnologizare a AHE Vidraru este estimată la 145,637 milioane euro plus TVA (peste 30 milioane euro), sub nivelul de peste 175 milioane euro plus TVA prognozat anterior de companie.

La cea mai recentă licitație, demarată în 2020 și anulată la începutul lui 2022, contractul fusese estimat la o valoare totală de numai circa 87 milioane euro plus TVA.

Licitația anulată în 2022 fusese câștigată de consorțiul de consorțiul Romelectro- Litostroj Power, însă în cele din urmă contractul nu a mai fost semnat (ca urmare a refuzului consorțiului, potrivit Hidroelectrica), iar Romelectro a intrat în insolvență.

Hidroelectrica amintește că retehnologizarea amenajării Vidraru a fost considerate prioritară încă din 2014, fiind unul dintre cele mai importante proiecte din portofoliul companiei, inclus și în planul de afaceri pentru perioada 2020-2024.

Mai multe detalii, AICI – Hidroelectrica a lansat a cincea licitație de retehnologizare a uneia dintre cele mai importante hidrocentrale din România

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90