930 x122 grota rece

ipj arges

Argeș: Peste 300 de apeluri la 112 în minivacanța de Paște

Măsuri suplimentare de ordine au fost asigurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, în perioada 14 – 18 aprilie 2023, pentru ca sărbătoarea Sfintelor Paști să se desfășoare în siguranță.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

O medie zilnică de peste 250 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost la datorie, pentru ca cetățenii aflați pe raza județului nostru să nu aibă parte de evenimente neplăcute.

IPJ Argeș transmite: 

„Ponderea locurilor în care polițiștii au desfășurat activități a fost de aproximativ 60% în mediul rural, iar restul de 40% din efective au acționat în mediul urban.

Citiți și: Oferte-surpriză! Câți bani scot românii din buzunar pentru minivacanța de 1 mai și Paște

Evenimentele la care polițiștii au intervenit în această perioadă au fost în total de peste 400, din care 376 au fost sesizate prin Sistemul Unic Apeluri de Urgență

Nu au fost înregistrate evenimente deosebite în timpul manifestărilor publice. În această perioadă, polițiștii au organizat și desfășurat 85 de acțiuni, din domeniile siguranței rutiere, a asigurării ordinii și liniștii publice, a prevenirii faptelor contra patrimoniului, săvârșite prin nesocotirea încrederii sau prin însușirea pe nedrept, a prevenirii actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar- veterinare, precum și acțiuni de prevenire a faptelor care aduc atingere a vieții și integrității fizice.

În perioada 14-18 aprilie a.c., în medie, zilnic, peste 70 de polițiști rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Amenzi de peste 130.000 de lei

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei.

Polițiștii din cadrul structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 50 de permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

La acestea se adaugă încă 30 de permise de conducere și alte 13 certificate de înmatriculare retrase, în urma abaterilor la regimul circulației constatate de polițiștii structurilor de ordine publică cu atribuții rutiere.

Dintre permisele de conducere reținute, 28 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea, cea mai mare viteză înregistrată fiind de 135 km/h.

De asemenea, alte 13 permise de conducere, reținute de polițiștii structurilor rutiere și cei ai structurilor de ordine publică cu atribuții pe această linie, au fost ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, cu valori de până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În această perioadă, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind depistați în flagrant delict un număr de 9 autori.

Din perspectiva evenimentelor rutiere, nu au fost înregistrate accidente de circulație din care să rezulte rănirea gravă a unor persoane, majoritatea evenimentelor rutiere înregistrate în această perioadă fiind soluționate ca tamponări.

Mulțumim cetățenilor care au ales să petreacă această perioadă în mod responsabil.

Polițiști argeșeni vor fi în continuare la datorie, atât prin desfășurarea de activități în domeniile curente de activitate, cât și în vederea asigurării de măsuri specifice la evenimentele publice ce se apropie.”

Foto principal: arhivă ePitești.ro/descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90