New Profesional Consult 930 x 122

bulevardul Pardon

Argeș. Războiul dintre prefectul Perianu și primărița din Câmpulung continuă!

Prefectura Argeș a pierdut, în primă instanță, procesul cu autoritățile din Câmpulung pentru Bulevardul Pardon.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Reamintim că, în luna mai a anului trecut, Prefectura Argeș a atacat în instanță autorizația de construire emisă în cazul reabilitării Bulevardului ”Pardon” din Câmpulung, cerând anularea ei – amănunte, AICI (proiectul este finanțat cu bani europeni). Astfel lucrările au fost oprite din acel moment.

Prefectura Argeș a luat această decizie deoarece documentația de susținere a lucrărilor, inclusiv autorizația de construire, nu ar fi fost întru totul conforme cerințelor legale.

Citiți și: Surpriză neașteptată: Primar din Argeș candidat la Cotroceni

Procesul s-a încheiat astăzi, iar în primă instanță judecătorii de la Tribunalul Argeș au dat câștig de cauză municipiului Câmpulung.

Elena Lasconi: „Oprește-te, Perianu!”

În urma acestei decizii, Elena Lasconi, primărița municipiului Câmpulung, i-a cerut prefectului de Argeș să se oprească, lansând și o petiție în acest sens.

„Oprește-te, Perianu!

Bulevardul Pardon nu e al tău, nici al peneliștilor și pesediștilor! Este al câmpulungenilor! Ține minte! Atunci când o să ți se facă vânt din fotoliul de prefect, nimeni nu o să mai știe de tine! Tu și cu toți peneliștii o să plătiți pentru tot răul făcut Câmpulungului!

Oprește-te, Perianu! Știu că vrei să faci recurs ca să lungești boala, să blochezi în continuare bulevardul. Oprește-te!

Am spus-o și o repet. În țara asta am încredere doar în instanță.

De la Câmpulung, România se face bine! Dacă și tu crezi asta semnează petiția!”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Prima reacție a prefectului Radu Perianu

Cu privire la acest subiect și prefectul Radu Perianu a susținut, în urmă cu puțin timp, o declarație de presă la sediul instituției pe care o conduce.

În niciun caz nu este stilul meu ca la prima adiere de vânt să mă retrag în munți, așa că voi face toate declarațiile necesare și voi răspunde la toate întrebările pe această temă. Aștept cu nerăbdare și cu maximă curiozitate motivarea pronunțării pe care instanța a dat-o astăzi. Fac, de asemenea, precizarea că înainte de a porni această acțiune am cerut explicații Inspectoratului de Stat în Construcții.

După ce voi primi motivarea instanței voi cere din nou explicații Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru a mă lămuri pe speța în cauză.

Și această acțiune a fost tratată cu maximă seriozitate avându-se în vedere interesul cetățenilor, nu am trata-o nicio secundă într-o notă personală sau ca pe un meci de fotbal. Așa că, unii dacă o tratează ca pe o victorie sau o înfrângere, cred că se înșală. (…)

Cred că ne vom lămuri foarte mult observând motivarea hotărârii instanței de fond. Fac precizarea faptului că este dată în primă instanță, există cale de atac împotriva acestei hotărâri și sigur că vom analiza cu toată responsabilitatea situația de față. (…)

În perioada imediat următoare vor fi transpuse în operă sumele care vor fi încasate de primari pe Anghel Saligny, pe PNRR și așa mai departe. Prin urmare, trebuie să fim foarte atenți cu respectarea legislației în construcții și eu trebuie să înțeleg foarte bine ce au avut instanțele în vedere, pentru a nu face vreo discriminare sau a nu se aștepta unii dintre primari că ”domne, dacă a mers cu Lasconi, așa merge și cu noi și prin urmare, dă-o în colo de lege„. Nu, în niciun caz!”, a declarat Radu Perianu.

Toată declarația prefectului AICI ⬇️

555 X 222 CAPRA

Comentarii

15 comentarii

  • Cititor spune:

    Dar ce drac conteaza cine face ceva bun?? Cum sa te numesti OM cand nu te intereseaza de cetateni! Josnic om trebuie sa fie!

  • Cris spune:

    Lasconi a mai descoperit niste măgarii făcute de mafia PSD pe acolo asa că prefectul sluga face tot ce poate sa nu-i iasă nimic primăriței de la ProTV ,ca sa nu o mai voteze lumea.Asta e tactica mafiei !Sa vedeți bai Presa voi cum se vor împărți banii din proiectele astea guvernamentale daca la cele cu bani europeni le pun gospodarilor bete-n roate jegurile astea.Ce-l freaca pe el daca e ceva ilegal pe acolo?Răspunde Lasconi ,că banuiesc că Primaria Câmpulung a depus proiectul și a obținut banii și dacă e lor o să-i ceară să-i ramburseze nu Prefecturii Arges.
    Mare mafie !Se documentează el la Inspecția în Construcții ,aia care nu fac inspecții nicăieri ,sau decât la ăștia amărâți fara pile sau care acceptă case cu procent de ocupare a terenului aproape de 100% și mașinile stau parcate pe carosabil că nu mai au curti,etc.La Pitești,Primăria mafiota e mana-n mana cu Prefectura !După Teleorman,Argesul e cel mai securist ,comunist și înapoiat judet …Noroc cu Lasconi ca le mai da cate una peste bot.Daca ar fi măcar jumătate din județ așa dar ce te faci cu primari pres sau rama ca ăla de la Draganu.Toti mucoșii ,analfabeți ajunși primari….

  • Cosmin spune:

    Vorbeste Perianu de seriozitate, cand naiba ati fost voi seriosi ?
    Nu esti decat un manipulator, dar nu te mai crede nimeni, esti un nimic dl.prefect

  • Ludu spune:

    Cred că prefectul este supărat că nu reabilitează bulevardul vreo firma de casa a pnl. Caci pnl ul nu este cu cetățenii și cu grupurile lor mafiote

  • Cornel Slonaru spune:

    Felicitări, d-na Lasconi!
    Perianu, un gunoi.
    Cat va trai, sa nu îndrăznească sa vina la Campulung.

  • Cristian spune:

    O decizie a instanței nu este „o adiere de vânt”,doar după această declarație acest individ care face de rușine funcția de prefect ar trebui să-și de-a demisia.El considera legile și instanțele o adiere de vânt,e clar că ANI ar trebui sa se uite atent la acest (posibil) infractor și să-l trimită unde-i este locul

  • Gelu spune:

    Niște slugi ai partidelor , fără caracter , care la alegeri cerșește voturile cetățenilor iar după alegeri nu au nici un respect și voita de bine pt cetățean Jigodism politic și atât , dar v-ți găsit nasul cu d-na Lasconi iar voi argeșenii excelati la capitolul jigodism politic

  • Mihnea spune:

    Comentarii tip #Resist !
    Numai dacă analizezi organizarea șantierului îți dai seama că este ceva făcut „pe genunchi” cel puțin în privința orientării și dirijării traficului. Cei ce scriu aici nu au habar ce se întâmplă acolo. As fi vrut că unul dintre „deștepții” care se afla în treabă scriind, să fi condus un autoturism cu rulota și să încerce să se descurce după indicatoarele de orientare. Un adevărat coșmar ! Campulungul nu este numai al câmpulungenilor ci și al tuturor cetățenilor care îl traversează !
    Se pare că toți neaveniții au devenit politicieni.
    Rușine madam’ Lasconi pentru ce ai făcut pentru pitoreasca urbe !

  • Boricean Ioan spune:

    Cert e că va ajunge Câmpulung ceva de plâns față de acum 3 sau 4 ani în urma !

  • Deaconescu Viorel spune:

    E foarte bine ce face doamnă primar Lasconi
    Respect

  • Anonim spune:

    Nu inteleg un lucru – de ce mai face recurs prefectul? Are deja o hotarare a instantei care il fereste pe el de orice situatie, nu mai poate sa invoce nimeni ca el ar fi vinovat fiindca nu si-a indeplinit atributiile de prefect. E clar ca la mijloc e altceva, e deja prea multa mizerie politica, probabil prefectul, dupa aceasta decizie a instantei, nu vrea sa ii ramana numele asociat cu blocarea nejustificata a lucrarilor, asa ca merge pana in panzele albe sperand sa gaseasca la recurs vreun judecator cu simpatii prin PNL sau PSD. Scarboasa si chiar contra dezvoltarii este politica asta, se vede de ce ne tine de 30 de ani pe loc! Pentru interesul „de imagine” al unui politruc efemer, de care nu-si va mai aduce aminte nimeni peste cativa ani (cum s-a intamplat cu majoritatea prefectilor), sufera un intreg oras. Rusine, bai, Perianule, macar de a-i avea bunul simt sa-ti recunosti greseala si sa nu mai faci recurs ca sa nu mai intarzii dezvoltarea unui oras pentru mofturile si basinile din capul tau de politruc… Voi, politicienii astia, si vorbesc de toti, de la toate partidele, nenorocitilor, macar ar trebui sa taceti dracului si sa nu mai faceti nimic cu adevarat pentru salariile alea imense pe care le luati. Sa nu mai faceti chiar nimic, fiindca sunteti atat de slabi intelectual si de rau intentionati, negri la mate, incat atunci cand faceti ceva de fapt voi distrugeti, puneti frana, nenorociti oameni! Voi nu dezvoltati nimic, bai, incompetentilor, macar aveti bunul simt si nu-i mai impiedicati pe altii sa o faca!

  • Gica spune:

    Daca eu am trecut cu camionul cu marfa cum n-ai reusit tu cu rulota ??? De fapt pe tine te deranjeaza indicatoarele si …. primarita !
    Sarcina de partid ?!

  • Doina G. spune:

    Felicitări pentru d-na primar!Rușine celor de la județ, ăștia au distrus orașul împreună cu toți PSDistii care au fost și sunt în continuare la conducere.Niste jigodii care nu sunt de acord cu ce se face în oraș.

  • Eugenia spune:

    Nu sunt din zona, însa am o mare satisfacție când trec prin Cămpulung Muscel. Oraș cu istorie!!
    Păcat că nu se reușește o comunicare intre marii edili ai orașului. Renumitul bulevard ,,Pardon” a ajuns o infectie!!
    Aștept o zi când voi trece prin acest oraș și voi putea sa admir frumusetea si istoria lui!

  • Cititor spune:

    Alt bizon ca nu poste trece cu rulota prin C.lung! Bre cu rulota iti era greu si inainte ! Daca ai rulota treci pe varianta ocolitoare!! Cu rulota iti este greu si in Pitesti!! In plus din bun simț nu se intra cu rulota in buricul orașului!! Nu ai unde parca!! Cel mai prost exemplu!! 🤣🤣🤣

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90