930 x122 grota rece

ursi

Argeş: S-a aprobat intervenţia imediată pentru specia urs brun

În Ședința Colegiului Prefectural din data de 23.07.2021, prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu a comunicat membrilor colegiului că a fost aprobată Ordonanța de Urgență privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru specia urs brun precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi a solicitat tuturor instituțiilor vizate de OUG să se pregătească de o intervenție rapidă în conformitate cu actul normativ.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

DETALII – MESAJUL MINISTRULUI

„Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului.

Sunt ferm convins că nu noi din București trebuie să decidem care este ursul de care se teme o localitate întreagă, ci tocmai din aceste considerente am descentralizat procedura decizională: primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul.

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

Totodată, actul normativ aprobat astăzi asigură o bază legală pentru ca primarii să își poată apăra comunitatea de pericol în condițiile legii, fără frică”, a scris ministrul Mediului, pe Facebook.

ALTE DECIZII ÎN COLEGIUL PREFECTURAL

În Argeş, Prefectul a mai decis transmiterea unei circulare către primarii comunelor, prin care le solicită construirea la nivelul fiecărei comune a unei platforme comunale de colectare și de management al gunoiului de grajd.

În aceeaşi şedinţă, Oficiul Județean de Ameliorare și Producție în Zootehnie a prezentat activitatea desfășurată de Agenția Națională pentru Zootehnie, pe care o reprezintă la nivelul județului Argeș și obiectivele propuse pentru desfășurarea activității conform programului de guvernare.

Iar Oficiul Județean pentru Finațarea Investițiilor Rurale Argeș, a comunicat intenția Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a deschide sesiuni de depunere a proiectelor pentru mai multe submăsuri privind sprijinul tinerilor fermieri şi fermierilor.

Pentru a facilita accesul fermierilor la submăsurile gestionate, Oficiul Județean pentru Finațarea Investițiilor Rurale Argeș a propus ca la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Argeș, în cadrul cărora se înregistrează un număr mare de animale, să se construiască platforme comunale de colectare și de management al gunoiului de grajd finanțate de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3