NOR CURIER 930X122

M.O.V.

ARGEŞ: S-A DECLANŞAT OPERAŢIUNEA M.O.V.

Argeş: S-a declanşat operaţiunea M.O.V. Nu mai este mult până la Paşte (16 aprilie), aşa că autorităţile judeţene au declanşat operaţiunea M.O.V. (miei, ouă, vin).

Citiți și: „Fenomenul” de azi, o excepție în luna ce urmează!

În aceste săptămâni autorităţile sunt mai vigilente ca de obicei, deoarece unii comercianţi încearcă, de regulă, să profite de perioada aglomerată a sărbătorilor pentru a vinde şi produse care nu sunt tocmai în regulă. Prin urmare, verificările în teren se vor înteţi, atât la ferme, cât şi în magazine şi pieţe.

Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a anunţat astăzi că în Argeş există 7 abatoare certificate în care pot fi sacrificaţi mieii de Paşte şi că programul de funcţionare la acestea va fi stabilit prin negociere directă între deţinătorii de abatoare şi proprietarii de animale.

Citiți și: Ce se întâmplă cu vremea chiar înainte de Paște

Potrivit sursei citate, documentele necesare pentru tăierea mieilor în abator sunt certificatul sanitar-veterinar, formularul de mişcare a animalelor şi documentul de lanţ alimentar (actele sunt eliberate de medicul veterinar de liberă practică împuternicit din localitatea de origine a animalelor).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90