930X122 MAIA

persoane dispărute

Argeş: Salvamontiştii au noi soluţii pentru localizarea victimelor

Salvamont Argeş salută implementarea unor noi tehnologii de comunicare în zonele nepopulate, respectiv greu accesibile, pentru salvarea victimelor.

Citiți și: O nouă regulă pentru șoferi în trafic. Salvamontiștii vor avea prioritate!

„Viitorul e azi!”, este mesajul lui Ion Sănduloiu (foto), şeful salvamontiştilor argeşeni, cu privire la introducerea noilor tehnologii de comunicare.

 

Citiți și: Argeș: Turiști blocați pe munte, salvați după o misiune a Salvamont de 12 ore

 

În continuare, este prezentată în premieră o tehnologie a Vodafone România care asigură acoperirea cu semnal mobil în zonele montane greu accesibile şi înconjurate de pereţi stâncoşi care blochează propagarea semnalului mobil generat de releele terestre actuale.

„Soluția este formată dintr-un echipament instalat la sol, pe un mijloc de transport specific acestor zone, care se conectează prin satelit la centrul rețelei Vodafone, şi un echipament radio instalat pe o dronă profesională ce este ridicată deasupra zonelor de căutare. Echipamentul radio instalat pe dronă generează semnalul mobil (voce și date), inclusiv semnal 5G, pe o rază de până la 10 km.

Telefonul mobil al persoanei căutate se conectează, astfel, în mod automat la rețeaua Vodafone, victima putând contacta serviciul unic de urgenţă 112, indiferent de operatorul ale cărui servicii le folosește. Mai mult, dacă persoana căutată utilizează aplicația Salvamont-Vodafone și a activat funcția de localizare prin date mobile înainte de a porni pe traseu, echipa de salvatori montani va putea urmări traseul acesteia pe munte și o va putea găsi mai repede”, scrie revistabiz.ro.

Cea de-a doua soluţie utilizează fotogrametria și inteligența artificială pentru capturarea și analizarea imaginilor geolocalizate, colectate pentru detectarea în mod automat a persoanelor dispărute. Capturarea imaginilor de înaltă rezoluţie în zona de căutare este realizată de o a doua dronă profesională, echipată cu tehnologia necesară pentru fotogrametrie și termoviziune.

Mai multe detalii, AICI.

Prin aceste noi tehnologii, este de aşteptat ca timpul scurs până la localizarea şi recuperarea victimelor să scadă semnificativ, impactul asupra şanselor de salvare fiind unul favorabil.

(Foto: descriptiv / Sursa: revistabiz.ro)

Donaris 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache