930 x122 grota rece

munte

Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Salvamontiștii argeșeni, ca și colegii lor din țară, sunt revoltați.

Aceștia sunt nemulțumiți că nu pot ieși mai repede la pensie și că nu pot primi sporuri pentru muncă periculoasă, conform actelor normative în vigoare.

Citiți și: Argeș. Pericol maxim la munte!

În acest sens, Serviciul Public de Salvamont Argeș a făcut o postare pe pagina de Facebook, plină de ironii, în care denunță aceste lucruri.

Postare presărată de ironii

„Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură!

Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologică. Nu merită sporuri. Și nici să iasă mai repede la pensie. Deoarece nu au contact cu situații și imagini care îi pot afecta emoțional.

Și nici nu există uzură fizică și psihică în urma activității pe care o desfășoară zi de zi!

Serviciile salvamont trebuie să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar!

Împreună cu ieșirea la pensie la 65 de ani, dragi turiști, să nu fiți surprinși dacă timpii de răspuns se vor lungi.

Și extracția din zona montană dificilă se va desfășura din ce în ce mai anevoios.

Vom fi din ce în ce mai puțini și mai bătrâni!

Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

Indiferent de ce va decide legiuitorul, salvatorii montani vor continua să își desfășoare activitatea cu profesionalism 24 de ore din 24!

O să continuăm să ne pregătim și să intervenim cu profesionalism, în cel mai scurt timp, pentru a vă salva indiferent de cât de periculoase vor fi acțiunile de salvare!

Chiar dacă avem un deficit enorm de personal, o să răspundem POZITIV în continuare la toate cazurile la care suntem solicitați să intervenim!

Suntem ferm convinși că pentru forul decizional siguranța oamenilor primează.

Și în acest sens, va aproba în cel mai scurt timp memorandumurile depuse de către serviciile publice Salvamont. Evitând, astfel punerea în pericol a turiștilor și a cetățenilor din România!

În ciuda tuturor greutăților impuse de prevederile legislative, Consiliul Județean Argeș și Salvamont Argeș – Mereu împreună pentru siguranța dumneavoastră în munți!”.

Acesta este mesajul Serviciului Public de Salvamont Argeș.

Foto: Facebook Salvamont Argeș

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Silviu Fagarasu spune:

    Este revoltător, însă ceva „firesc” pentru harababura din legislația Română. Un bugetar de la ANAF are spor pentru „condiții de expunere la stres”, pentru că „”zace” toată ziua pe un scaun și moare de plictiseala, iar un salvator montan care merge pe jos kilometri în condiții de teren accidentat pentru a salva o viață, să nu beneficieze de nici un spor… Este încă o mizerie „marca Ciolacu”…

  • Irina spune:

    Câtă dreptate ai domnule Siviu. Din păcate, munca salvamontiștilor nu este apreciată. Ce contează că fără EI vor muri oameni. Guvernanților le pasă doar de bunăstarea lor….. Dragii de salvamontiști, ca fost ghid de munte, eu nu pot decât să-i stimez și să le doresc reușite în acțiunile LOR.

  • Cara spune:

    Absolut normal intr-o țară cu asemenea jeguri de politicieni și speciali! Mi-ar plăcea sa aud grohaind un special plecat la schi…sub o avalanșă!

  • Lizica Fenesan spune:

    Eu ma gândesc ca la cavalcada acesta de solicitări ar trebui sa se adauge și cele ale antreprenorilor mici și mijlocii care pina la urma achita toate notele de plata ale sistemului.
    Cum ar fi ca întreprinzătorii sa intre în greva , probabil ca și vaca care muge, dar stăpânul nu aude si-i taie gatul ca sa-i i-a talanga …

  • Ursu spune:

    toate imstitutiile carora li se cere ajutorul prin 112 au sporuri de condidii deosebite / grele, mai putin salvamont ul,

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90