Donaris 930 x 122

politia arges

Argeş: Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Activități preventive dedicate elevilor

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate aproape 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Conducea fără drept

Spre exemplu, în ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii din Câmpulung au depistat un bărbat de 55 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal. De asemenea, în urma verificărilor a reieșit faptul că autoturismul figurează cu înmatricularea suspendată, motiv pentru care i-a fost reținut certificatul de înmatriculare, conform O.U.G. 195/2002.

Citiți și: Argeş: Tânăr de 22 de ani, cu 195 km/h la volan!

Conducea sub influenţa alcoolului

Un alt caz de dosar penal, tot în cursul zilei de ieri, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 71 de ani, din Lerești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441